Боровеньківську довгожительку Тетяну КАПЛІНУ привітали зі 100-річним ювілеєм

Сьогодні 25 січня 2024 року у Лебединській громаді неординарна і приємна подія – свій 100-річний ювілей святкує жителька села Боровенька Капліна Тетяна Михайлівна. Вона пережила два Голодомори, Другу Світову війну, а тепер – ще й російська агресія.

Привітали ювілярку та її родичів зі святом виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, начальник Управління праці та соціального захисту населення Валентина Губська і староста Боровеньківського старостинського округу Валерій Філоненко.

З нагоди 100–річного дня народження гості висловили жінці слова вдячності і шани за багаторічну сумлінну працю, мудрість та досвід, активну життєву позицію і вручили квіти та подарунки.

«Захоплюємося Вашою життєвою мудрістю, багатим досвідом, незламністю перед воєнними лихоліттями, які випали на Вашу долю. Бажаємо Вам міцного здоров’я, побільше радісних моментів, благополуччя та ще довгих років у хорошому настрої і добрій формі, яку Ви тримаєте у свої 100 років», – звернулася до ювілярки Світлана Олександрівна і вручила їй Привітальний лист від Голови Сумської ОДА – начальника обласної військової адміністрації Володимира Артюха та Подяку від тимчасово виконуючого обов’язки голови  РДА – начальника районної військової адміністрації Михайла Мельника.

Тетяна Капліна народилася 25 січня 1924 року в селі Боровенька Лебединського району Сумської області. Навчалася у місцевій школі. Коли Тетяна Михайлівна закінчила 7 класів розпочалася Друга Світова війна і на долю ще зовсім юної дівчини випали недитячі випробування. За роки війни ювілярка декілька разів потрапляла у життєво небезпечні ситуації, але доля щоразу рятувала її. Тетяна Капліна дивом вижила після фашистського авіаобстрілу, коли її вщент закидало землею під час спорудження оборонного укріплення. Жінці також вдалося уникнути вивезення на примусові роботи до Німеччини і врятуватися під час відступу загарбників з рідної Боровеньки.

Так і не продовживши навчання, Тетяна Михайлівна приступила до тяжкої повоєнної роботи. Працювала у швейній майстерні, була завідуючою магазином, а потім – і аж до завершення трудової діяльності – перебувала на посаді контролера – монтажника електролічильників. Не маючи відповідного фаху жінка швидко вчилася професії у старших колег, бо мала, і до сьогодні має, кмітливий розум. За багаторічну сумлінну працю ювілярка свого часу отримала державну нагороду – медаль «Ветеран праці».

На долю Тетяни Капліної випало і чимало особистих трагедій. Ювілярка пережила чоловіка, доньку і онуку. Сьогодні допомагають прабабусі її правнуки, які живуть у Києві і з нагоди 100-річчя передали вітання довгожительці.

Незважаючи на свій поважний вік, іменинниця  має добру пам’ять і під час зустрічі охоче поділилася своїми спогадами нелегких життєвих сторінок і вирішальних моментів минулих років. Тетяна Михайлівна розкрила секрет свого довголіття: постійно тримати пам’ять в тонусі, бути чесними і творити добро, адже воно завжди повертається сторицею.

Поділитися