«СНПК. Подолання стереотипних бар’єрів»: у громаді відбувся тренінг з протидії сексуальному насильству

«СНПК. Подолання стереотипних бар’єрів» – під такою назвою у Лебединській громаді відбувся тренінг з питань протидії сексуальному насильству, пов’язаному з конфліктами, організований Управлінням праці і соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради за участі керуючого справами виконавчого комітету Сергія Подолька.

Участь у заході взяли представники центрів соціальних служб та надання соціального обслуговування, служби у справах дітей, освіти, культури, місцевого відділення поліції, прокуратури, міськрайонного центру зайнятості, правничої допомоги, жіночих громадських організацій та представників вищих навчальних закладів.

Основна мета тренінгу – ознайомити та долучити присутніх до створення ефективної цілісної системи підтримки людей, зокрема, жінок, які зазнали сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом (СНПК), аби постраждалі мали змогу отримати необхідну допомогу з урахуванням міжнародного досвіду та регіональних особливостей, а також ефективно захищати свої права в судах.

Під час проведення заходу тренери проєкту ознайомили учасників з основними завданнями та напрацюваннями національної політики у сфері СНПК, а також надали пропозиції щодо ефективних механізмів координації діяльності у цій сфері та взаємодії між національним та місцевим рівнями для подальшого ефективного впровадження механізму реагування СНПК на місцевому рівні.

Завершився тренінг виступом театрального перфомансу «Не мовчіть!», у якому порушили тему сексуального насильства під час війни безпосередньо на території України.

Зазначимо, що вищевказаний проєкт реалізується за підтримки Європейського Союзу в Україні, впроваджується Міжнародним благодійним фондом «Український Жіночий Фонд» у партнерстві з ГО «Ла Страда – Україна» та «Асоціація жінок-юристок України «ЮрФем»», а також ГО «Центр громадських ініціатив «Інтелект Сумщини»».

Поділитися