Вернісаж виставки “КОД НАЦІЇ”

19 січня у Лебединському міському художньому музеї імені Б.К. Руднєва відбувся вернісаж виставки фоторобіт членів спілки товариства “Друзі Дагера” (м. Суми) під назвою «Код нації» до Дня Соборності України.

Презентував виставку Сергій Гуцан – громадський діяч, фотохудожник, краєзнавець, мандрівник, колекціонер, член Національної спілки фотохудожників України, член спілки краєзнавців України, засновник приватного музею «Причал Одіссея». Ініціюючи створення в 2021 році фототовариства «Друзі Драгера», об’єднав людей різних професій та різного віку, які захоплюються фотографією, бажають спілкуватися з однодумцями і мають позитивний погляд на навколишній світ.

Першими відвідувачами вернісажу були студенти Лебединського медичного фахового коледжу, група 1 фА. Разом з паном Сергієм присутні поринули у атмосферу виставки, почувши цікаві розповіді про заснування фото товариства, про світлини, які передають і показують генетичний код українців.

«Код нації – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний, культурний та духовний розвиток. Без своєї мови, історії та самобутньої культури немає нації» – наголосив Сергій Іванович. На виставці представлені вісімнадцять фоторобіт, серед яких портрети наших сучасниць, світлини із зображенням вишивки, реконструкції історичних прикрас та костюмів, відомих пам’яток архітектури, в яких закодовані символи нашої нації.

На завершення заходу для гостей прозвучала композиція Мирослава Скорика «Мелодія» у виконанні викладача Лебединської дитячої школи мистецтв Юрія Редькова.

Поділитися