Колекція Лебединського художнього музею поповнилася новими надходженнями

Незважаючи на складні часи, у 2023 році колекцію Лебединського художнього музею ім. Б.К. Руднєва поповнили сім творів мистецтва. До науково-допоміжного фонду включені живописні роботи Маліча І.Ф. «Бурхливий день», 1993 р., Корнієнка В.Й. «Похмуро», 1995 р., Котляр О. Р. «Спогади про Венецію», 2007 р. та «Єврейська сім’я», 2011 р.

До основного фонду художнього музею включені дві роботи Бараненка В.О. «Портрет Дмитра Андрійовича», 2010 р., «Зимовий етюд», 1997 р. та крісло зі спинкою кін. ХІХ ст. з родини Капністів.

Довгим шлях був у експоната від родини Капністів до Лебединського художнього музею. Тимчасово виконуюча обов’язки директора музею Тетяна Коваленко у телефонному режимі зв’язалася з нащадком династії Ростиславом Капністом (м. Харків), який згодився подарувати нашому музею крісло, успадковане від матері Радислави Капніст (1949 – 2023), доньки відомої актриси – мучениці, жертви сталінського терору Марії Ростиславівни Капніст (1913 – 1993). Радислава полюбляла сидіти в цьому кріслі, згадуючи матір та її розповіді про видатних предків.

У такі важкі часи вкрай складно було знайти транспорт, щоб поїхати та забрати потенційний експонат музею з Харкова, та допомогли справжні друзі.

Колектив Художнього музею дякує небайдужим громадянам за те, що без вагань допомогли доставити крісло до музею. Особлива вдячність Ростиславу Капністу за безцінний експонат. Відтепер крісло зайняло достойне місце в експозиції музею та чекає на відвідувачів.

Поділитися