У Василівці провели в останню дорогу полеглого захисника – солдата Артема СУШУ

Сьогодні у Лебединській громаді провели в останню дорогу жителя села Василівка, захисника – солдата Артема Олександровича Сушу, який віддав своє молоде життя за свободу, незалежність і територіальну цілісність України.

Стрілець-помічник гранатометника десантно-штурмової роти однієї з військових частин –  Артем Олександрович під час повномасштабного вторгнення приймав безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією російської федерації.

Вірний військовій присязі, у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність, Герой загинув 6 листопада 2023 року під час виконання бойового завдання в ході ведення бойових дій в районі села Новомихайлівка Покровського району Донецької області.

Не дочекалися захисника живим батьки, брат і сестра. Артему Суші назавжди залишиться 33 роки…

Церемонія прощання із захисником пройшла у рідній Василівці. Попрощатися із загиблим прийшли односельчани, представники влади та військовослужбовці, духовенство.

Жалобна процесія скрізь живий коридор вдячних громадян рушила до місця поховання бійця. Поховали Артема Сушу на місцевому кладовищі під залпи почесної варти.

Прощальне слово на місці поховання військового виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, староста Василівського старостинського округу Антоніна Клюс та начальник другого відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), підполковник Ігор Ячменьов.

Висловлюємо щирі співчуття близьким та рідним загиблого з приводу важкої втрати. Світла пам’ять та безмежна вдячність за вірність Батьківщині навіки залишиться у наших серцях.

Герої не вмирають!

Поділитися