Відбулася чергова 42-га сесія Лебединської міської ради

У Лебедині під головуванням секретаря ради Світлани Горошко відбулася чергова 42-га сесія міської ради.

Традиційно перед початком роботи сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць України, у тому числі, і наших земляків.

У пленарному засіданні взяли участь 23 депутати з 33 обраних, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів, представники правоохоронних органів та медіа.

Під час роботи сесії місцеві обранці розглянули 39 питань порядку денного, які попередньо детально розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій.

Під час пленарного засідання депутати проголосували за внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2023 рік». З-поміж іншого, цими змінами передбачається збільшити фінансування у розмірі 653,8 тис. грн. на роботи з експлуатаційного утримання комунальних доріг у Лебединській міській територіальній громаді, а саме: у Лебедині на вулицях Верстатників, Вокзальній, Незалежності (колишня Гастелло), Холодноярській (колишня Кутузова) та перехресті вулиць Замкової, Ляшка і Петропавлівської.

Крім того, кошти з місцевого бюджету спрямовано на надання фінансової підтримки комунальним підприємствам громади, а саме:

  • КП «Водоканал» – 250 тис. грн.;
  • КП «Лебединська житлово-експлуатаційна контора» – 200 тис. грн.;
  • КП «Комбінат благоустрою» – 309 тис. грн.;
  • КП «Лебединтеплоенерго» – 300 тис. грн.

У галузі охорони здоров’я за рахунок заощаджених коштів, передбачених на оплату комунальних послуг та енергоносії КНП «Лебединська лікарня імені лікаря К.О. Зільберника», перерозподілено кошти з місцевого бюджету на придбання медичного обладнання для установи. Також виділено 37,124 тис. грн. на утримання профілактичних пунктів Лебединської міської територіальної громади та 98,950 тис. грн. на придбання спецодягу для працівників Лебединської підстанції КНП Сумської обласної ради «Сумський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».

У галузі освіти місцевими депутатами прийнято рішення спрямувати 976,0 тис. грн. на оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти та установ Лебединської міської територіальної громади.

На пленарному засіданні депутати затвердили «Програму підтримки військових частин, інших військових формувань і установ Збройних сил України, залучених до забезпечення національної безпеки та оборони, питань територіальної оборони на 2023-2024 роки». Програма розроблена з метою здійснення заходів щодо надання  фінансової та матеріальної допомоги для покращення та удосконалення матеріально-технічного забезпечення військових частин, інших військових формувань і установ Збройних сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України.

Змінами до «Програми мобілізаційної підготовки місцевого значення та забезпечення заходів, пов’язаних із виконанням військового обов’язку, призовом громадян України на строкову військову службу до лав ЗСУ та інших військових формувань на 2022-2024 роки» передбачається виділення коштів з місцевого бюджету на:

  • забезпечення паливом, запчастинами транспорт Добровольчого формування Лебединської міської територіальної громади № 1 – 62, 150 тис. грн.;
  • придбання дизельного палива на перевезення військовозобов’язаних, які призиваються на військову службу з мобілізації до військових частин та навчальних центрів для ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) – 84 тис. грн.

Місцеві обранці також затвердили зміни до «Програми заходів національного спротиву Лебединської міської територіальної громади на 2023 рік», спрямувавши 97 тис. грн. на придбання дров для опалення блокпостів, розташованих на території громади.  

За підсумками роботи сесії депутатами було розглянуто низку інших важливих питань, у тому числі, і земельних, з якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися