Студенти СНАУ відвідали туристичні локації Лебединщини

У рамках підписаного Меморандуму між Лебединською міською радою та Сумським національним аграрним університетом на Лебединській землі відбулася уже друга екскурсійна зустріч зі студентською делегацією.

Нагадаємо, що метою подібних зустрічей є розвиток туристичних шляхів Лебединської міської територіальної громади. Тож студентам цікаво було переглянути унікальні куточки нашого Лебединого краю. Вони побували біля меморіальної арки, пам’ятного знака «Козацька могила», ознайомилися з експозиціями міського художнього музею ім.Б.К.Руднєва, побували в санаторно-курортному центрі «Токарі-Бережки».

Під час першої зупинки – меморіальної арки, створеної за ініціативою Валерія Чалого, студенти дізналися цікаві факти про Лебединщину. Лебединська земля дала світові багато видатних діячів української культури. Одним з них є автор державного герба УНР-тризуба – Василь Кричевський. Саме на початку 20 століття в Україні зародилася Українська народна республіка та Холодноярська Республіка, яка дала майбутнім поколінням гасло “Воля України – або смерть!” Як і сто років тому саме так званий “старший брат” повернувся, щоб знову захопити те, що йому не належить. Саме на кордоні спокою Лебединщини стала мужня 93-тя окрема механізована бригада “Холодний Яр”. Підрозділи брали участь в обороні та звільненні нашої громади.

Проводячи паралель історичних подій минулого і сьогодення, екскурсія продовжила свій шлях до Пам’ятного знаку «Козацька могила».

Наступною зупинкою став Лебединський міський художній музей ім.Б.К.Руднєва, де учасники заходу змогли почерпнути для себе багато цікавих фактів про мистецтво, історію створення колекції художнього музею, а також дізналися про артпростори Лебединщини.

А також завдяки висококваліфікованим фахівцям санаторно-курортного центру “Токарі-Бережки” студенти Сумського НАУ 1-3 курсів спеціальності 242 Туризм і рекреація отримали чудову можливість ознайомитись із історією створення і функціонування, на зламі тисячоліть, цієї медико-рекреаційної дестинації.

Поділитися