У Лебедині поховали двох загиблих Захисників, Героїв-прикордонників – Олексія БАБИЧА та Максима ГУСАРОВА

Лебединська громада у скорботі…Сьогодні у Лебедині відбулося прощання з двома молодими хлопцями, мужніми, хоробрими, рішучими Захисниками рідної землі, які не піддаючись сумнівам взяли до рук зброю та, ставши до лав Державної прикордонної служби України, пішли захищати суверенітет, територіальну цілісність Української держави, виборювати законне право українців жити на своїй Землі.

Сержант Олексій Миколайович БАБИЧ народився 25 березня 1999 року. 24 липня 2021 року Олексій вступив на службу до 5 прикордонного загону Державної прикордонної служби України. 2 жовтня 2023 року інспектор прикордонної служби 3 категорії другого відділення інспекторів прикордонної служби другої прикордонної застави другого відділу прикордонної служби прикордонної комендатури швидкого реагування Олексій Миколайович БАБИЧ загинув під час виконання бойових завдань у районі населеного пункту Макіївка Сватівського району Луганської області.

Старший сержант Максим Юрійович ГУСАРОВ народився 26 червня 1997 року. 16 березня 2022 року Максим був призваний на військову службу за призовом під час мобілізації, проходив службу у 5 прикордонному загоні Державної прикордонної служби України. 6 жовтня 2023 року інспектор прикордонної служби 3 категорії – водій відділення логістики третьої прикордонної застави першої прикордонної комендатури Максим Юрійович ГУСАРОВ загинув під час виконання бойових завдань внаслідок вогневого ураження противником в районі населеного пункту Покровка Сумського району Сумської області. Максим був одружений, вдовою залишилась дружина Олена.

Церемонія прощання з Героями проходила у у Свято – Троїцькій Успенській церкві. Віддати шану загиблим Захисникам прийшли рідні, близькі, побратими, представники влади.

Потім траурна процесія рушила центральними вулицями рідного загиблим Воїнам міста до місця поховання.

Обабіч вулиць лебединці, ставши на коліна, живим коридором проводжали в останню путь двох мужніх прикордонників, хоробрих Захисників, справжніх Героїв, і ще таких юних «сонячних» хлопців… Бо ж кожен з них – і  Олексій, і  Максим, кожен був світлим і добрим, щирим, чуйним, порядним…

Схиляючи голови земляки дякували Воїнам за захист країни від агресора, за свій неоціненний вклад у нашу Перемогу ціною власного життя.

Під час поховального обряду на Олександрівському кладовищі зі словами співчуття до рідних та словами подяки за те, що виховали справжніх патріотів своєї країни звернулися начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) підполковник Ігор ЯЧМЕНЬОВ та виконуюча обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО.

Поховали Олексія БАБИЧА та Максима ГУСАРОВА на Алеї Слави з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти.

Жодні слова не заспокоять болю у серцях рідних…Не існує таких слів…

Висловлюємо найщиріші співчуття рідним, близьким, друзям з приводу цих страшних та непоправних втрат. Поділяємо ваше горе, сумуємо за втратою найкращих синів України.

Віримо, що подвиг усіх Героїв, які віддали найцінніше – свої життя за свій народ і землю, назавжди залишиться у пам’яті тих, кому вони такою дорогою ціною подарували шанс на вільне життя.

Поділитися