Лебединський “Фенікс відзначив свій 5-річний ювілей

Ступив молодий ювілей на поріг Лебединського «Фенікса». Приніс свої радощі, свої подарунки, нові задуми. Відзначити вирішили у тісному родинному колі, з друзями, які за роки існування Представництва на Лебединщині ГО «Спортивний клуб інвалідів «ФЕНІКС» стали постійними і вірними. Презентували свою осінню виставку «І в тяжкий час щедра українська земля підтримує нас», експонати до якої вирощували на городах, у квітниках, створивши справжні композиції та застосувавши техніку вирізання квітів із городини, прикрасивши вишитими рушниками та скатертинами. Свою розповідь про життя Представництва мав і змістовний стенд із фотосвітлинами.

Було сказано багато вдячних слів на адресу всіх добрих людей, які допомагають організації, які мають чуйні й добрі серця. А привітати «Фенікс» гості прийшли з подарунками: чи то матеріальною допомогою, чи творчими доробками.

Під час імпровізованого концерту свої виступи продемонстрували учні ЗЗСО №1 Анастасія Ситник, Нікіта Березов та Анжела Мумінджанова, як подарунок від Лебединського осередку ПП «Сила і Честь» та зокрема депутатів Івана Минюка і Наталії Логвиненко, які стали ініціаторами святкувань. Висловлюючи вітання, Іван Олексійович вручив винагороду організації та передав теплі слова і від свого партнера з допомоги «Феніксу» директора СТОВ «Промінь» Євгена Коваленка, який, на жаль, не зміг бути присутнім на святкуванні.

Від імені міської влади мала слово заступник начальника управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради Наталія Ілляшенко. Артисти МЦКД принесли свої яскраві виступи для феніксівців. Пісні у виконанні народних аматорських ансамблів «Лебедина пісня» та «Стріла» не залишили байдужих у залі. Та ведучий Костянтин Демиденко оголосив про подарунок із Польщі від родини Тетяни та Павла Чуйків: до зали зайшла гігантських розмірів панда (аніматор), звеселивши всіх присутніх, а також на прохання керівниці Представництва піднесли феніксівцям коровай від керівника ПП «Контакт» Сергія Лук’яненка.

Свої вітання та матеріальну допомогу передала і Депутатка Верховної Ради України Ганна Колісник. Та сюпризи не закінчилися: депутатка Сумської районної ради, яка свого часу стала путівником для організації, Ганна Богомаз також прийшла із своїм подарунком: пісні подарували артисти міського будинку культури Марина Зініна, Ірина Балаба та Микола Холодяй.

Слова вітань від народного депутата Миколи Задорожнього передав його помічник на Лебединщині, депутат міської ради Юрій Вердибоженко, а також передав спеціально придбану для феніксівців гру корнхол, що слугуватиме для розвитку для концентрації уваги, розвитку моторики та і просто для настрою.

Тепло вітали присутніх директор міської центральної бібліотеки Тетяна Ольховик та бібліотекар Любов Авруцька, господині бібліотечної вітальні «Феніксу». Свої напутні слова та Боже благословення сказав і настоятель Вознесенського храму отець Роман.

Вітання «Феніксу» адресували й почесні волонтери Представництва із далекої Німеччини Катерина Хараджа, Тетяна Сегеда і дівчинка Настя Сегеда. Свого часу вони були організаторами спортивних заходів, виїзних пікніків із польовою кашею, імпровізованих концертів. Юна лебединська волонтерка Ніка Авраменко, яка подарувала організації барвистий малюнок, пошанувавши феніксівців добрими словами.

Та головний сюрприз був попереду! До виконувачки обов’язків керівниці Представництва Раїси Таран зателефонувала Тетяна Чуйко із Польщі. Вона звернулася до всіх із вітаннями та найщирішими побажаннями з приводу свята від себе та своєї родини. Було помітно, як слухали її друзі, як відгукувалися на кожне її слово. Родинний затишок панував у залі. Так, вони і справді очікують на неї, очікують на зустріч…

Феніксівці святкували, згадували визначні події у житті Представництва, дякували добрим друзям спонсорам, дякували воїнам ЗСУ за можливість жити і зустрічатися з вірою у Перемогу України у цій злій та кривавій війні, читаючи вірш нашої місцевої лебединської поетеси, учасниці клубу Марії Кулішенко.

…Так, як Фенікс відродиться та розправить крила,

Піднімайся, Україно, наша ненько мила!

Візьмемось ми всі за руки й тебе привітаєм!

Хай бувала твоя слава сил нам добавляє!..

Матеріал підготувала Олена БОНДАРЄВА

Поділитися