Проведення профілактичної роботи за місцем навчання

03 жовтня працівники Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з інспектором сектору ювенальної превенції відділення поліції  № 3  (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області з метою  виконання спільних заходів з організації профілактичної роботи з неповнолітніми, засудженими до покарань, непов’язаних з позбавленням волі та звільненими від відбування покарання з випробуванням, було проведено перевірку неповнолітнього засудженого за місцем його навчання.

У ході перевіри проведено профілактичну бесіду щодо недопущення вчинення ним повторних адміністративних та кримінальних правопорушень, вивчили коло найближчого соціального оточення засудженого, що перебуває у конфлікті із законом. Крім цього, було повторно роз’яснено порядок та умови виконання обов’язків, покладених на нього судом, наслідки за невиконання таких обов’язків.

Також, мали змогу поспілкуватися із заступником директора навчального закладу щодо успішності неповнолітнього засудженого, його зайнятість у позаурочний час. Співпраця між  підрозділом ювенальної превенції та органом пробації є однією з пріоритетних напрямів, оскільки вказані заходи допомагають запобіганню вчиненню повторних правопорушень, чим в свою чергу забезпечують безпеку суспільства в цілому.

Поділитися