Психологічне розвантаження персоналу органу пробації та попередження у них професійного вигорання

Професійна діяльність відіграє досить важливу роль у житті кожної людини. Працівник досить часто поглинає проблеми та переживання, невдачі та перемоги, які трапляються протягом робочого дня. Емоційне переживання проблем та стресів на роботі стає причиною професійного вигорання.         

Сьогодні в умовах воєнного часу потужним зовнішнім чинником розвитку синдрому професійного вигорання стало повномасштабне вторгнення ворога на територію нашої держави. 

Робота у постійному стресі та страху за власне життя й життя близьких,  переживання за власну фізичну безпеку, безпеку рідних та суб’єктів, що звертаються по допомогу, складності виконання професійних завдань за умови відсутності світла, опалення, достатнього зв’язку та постійних повітряних тривог.  Ці всі чинники  посилюють емоційне навантаження на особистість й пришвидшують професійне вигорання.

Зараз у психологів є невтішна статистика, яка говорять про те, що дуже високий відсоток населення страждає емоційним вигорянням, перевтомою, депресією. Все це відбувається тому, що наші потреби часто перевищують наші можливості. Ми багато працюємо і мало відпочиваємо.

Так, 22 вересня 2023 року з метою психологічного розвантаження працівників Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центра пробації» в Сумській області  психологом громадського об’єднання «Проліска» Юлією Лесик був проведений тренінг на тему: «Психологічне розвантаження персоналу органу пробації та попередження  у них професійного вигорання!»

 «Синдром професійного вигорання працівників – поширене явище у сучасному світі, воно має негативні наслідки не лише для підприємств, установ та організацій, а і для кожної особистості. Тим паче в умовах діджиталізації, коли робота стає монотоннішою та має велике розумове навантаження. Для попередження професійного вигорання потрібно впроваджувати методи емоційного психологічного розвантаження персоналу, нормувати їх робочий час, надавати відповідні перерви та відпустки, налагоджувати та підтримувати дружню та невимушену атмосферу у колективі» – розповіла Юлія Лесик.

Також з працівниками органу пробації було проведено психологічні вправи для психологічного розвантаження. «Психологічно здорові працівники – це ознака здорового робочого середовища» – підвів підсумок начальник Сумського районного сектору № 3 Анатолій Глух.

Поділитися