Методи психологічного впливу на свідомість та поведінку суб’єктів пробації

При роботі із суб’єктами пробації працівник уповноваженого органу з питань пробації використовує різни методи впливу на правопорушника. Метою психологічного впливу є виховання чи перевиховання особистості, стимулювання її до законослухняної поведінки, мотивування будь-якої особи до відкритості і щирості, а також усвідомлення власних дій і вчинків.

Так, 22 вересня начальником Сумського районного сектору № 3 філії  Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом разом з волонтером пробації Юлією Савенко було організовано та проведено круглий стіл з елементами тренінгу  для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку за вчинення кримінальних правопорушень на тему: «Методи психологічного впливу на свідомість та поведінку суб’єктів пробації».

Під час проведення тренінгу волонтером пробації Юлією Савенко були проведені вправи з використанням таких методів впливу, як: переконання, навіювання, маніпулювання. Проведення заходів даного формату формують у суб’єкта пробації усвідомлення власних дій і вчинків, а також відповідальність за свої діяння, досягнення позитивних змін у власному житті, переосмислення життєвих цінностей.

Поділитися