Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему:«Відповідальність за домашнє насилля»

19 вересня з метою правової освіченості суб’єктів пробації начальником Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом спільно з юристкою сектору «Лебединське бюро правової допомоги» Анастасією Таранченко, провели інформаційну годину для суб’єктів пробації на тему: «Відповідальність за домашнє насилля».

Метою заходу було надання роз’яснення для суб’єктів пробації, що таке домашнє насилля, які види домашнього насилля бувають, яка відповідальність за домашнє насилля та куди звертатись, якщо особа стала жертвою домашнього насилля.

«Домашнє насильство – це не лише про завдані побої. Насправді ж воно включає десятки форм насильницької поведінки. Але у всіх цих різновидів є спільні ознаки: відсутність поваги до іншої особи, прагнення влади та контролю над ним або нею, керування його або її рішеннями та діями. Домашнє насильство може бути спрямоване як на дружину, чоловіка чи дітей, так і на інших родичів — двоюрідних братів та сестер, бабусь та дідусів, колишнє подружжя, наречених, осіб, які спільно проживають однією сім’єю, опікунів та прийомних батьків», – роз’яснила фахівець. По завершенню заходу присутні отримали індивідуальні консультації, буклети та візитівки.

Поділитися