Відбулося засідання Робочої групи з питань інвентаризації пам’яток культурної спадщини, пов’язаних з пропагандою російської імперської політики

Під головуванням першого заступника міського голови Ольги Зікєєвої відбулося засідання Робочої групи з питань інвентаризації пам’яток культурної спадщини, пов’язаних з пропагандою російської імперської політики при Лебединській міській територіальній громаді. 

Керуючись Законом України «Про охорону культурної спадщини» на території Лебединської громади було попередньо проведено інвентаризацію пам’яток культурної спадщини пов’язаних з пропагандою російської імперської політики при Лебединській міській раді.

Серед питань порядку денного членами Робочої групи було розглянуто наступні питання: про вилучення з Реєстру, переміщення об’єктів в інше місце, демонтаж (вилучення окремих елементів об’єкта), які є символікою комуністичного, тоталітарного режиму російської імперської політики.

Крім того, під час засідання було схвалено пропозицію про внесення змін до відомостей Реєстру в частині назви, а також залишено в Реєстрі об’єкти, російської імперської політики, які, відповідно до п 4. ст. 151 Закону України «Про охорону культурної спадщини», становлять виняткову мистецьку цінність для Лебединської міської територіальної громади.

За результатами засідання Робочої групи, прийнято рішення до 25 вересня поточного року підготувати рекомендації щодо заходів по демонтажу, розчищенню та ремонтних роботах ­(заміні) п’яти аварійних пам’ятників, які знаходяться на території Лебединської громади.

Поділитися