Стартап у птахівництві: 100 домогосподарств Лебединської громади можуть отримати необхідне для початку власної справи

ГО «Бізнес асоціація «4БІЗНЕС» у партнерстві з Громадською Спілкою «Міжрегіональний Союз птахівників та кормовиробників України» (м. Харків), за сприянням Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністраціїрозпочинає проєкт «Розвиток самозайнятості у птахівництві в громадах Сумської області», який реалізується за фінансової підтримки благодійної організації «Ветеринари без кордонів / Vétérinaires sans frontières – Канада».

Мета: Створити стійку мережу самозайнятих осіб у Сумській області, забезпечивши 500 родин основними продуктами харчування (м’ясом свійської птиці), та розвивши птахівництво за допомогою освітніх та навчальних програм.

Лебединська міська територіальна громада є однією з п’яти громад Сумської області, яка бере участь у вищевказаному проєкті.

Запрошуємо зацікавлених осіб, які проживають у вказаних громадах, взяти участь у двох онлайн навчальних курсах, які допоможуть підготуватися до успішної діяльності в галузі птахівництва. Ці курси включають:

1.      «Самозайнятість у птахівництві»

2.      «Фермерський стартап у птахівництві»

Дати: 20 – 24.09.2023*

* дати попередні і можуть бути змінені внаслідок непередбачуваних обставин

Реєструйтеся ТУТ або паперова форма що додається до 17.09.2023.

Після успішного завершення цих курсів, буде відібрано по 100 домогосподарств з кожної громади для участі у проєкті.

Кожне з обраного домогосподарства отримає наступний набір матеріалів та ресурсів для старту в птахівництві:

·        30 курчат-бройлерів

·        Ветеринарні препарати

·        Обладнання для годівлі: 2 поїлки та 2 годівниці

·        Стартовий комбікорм для бройлерів, масою 35 кг

·        Біологічно активні добавки (БМВД) у кількості 25 кг

Богдан Мосунов, голова ГО «Бізнес-асоціація «4Бізнес», очільник Сумської Ради Підприємців, член Коордради Нацплатформи МСБ, зазначив: «Ми започаткували цей проєкт спільно із нашим партнером, Міжрегіональним Союзом птахівників та кормовиробників України, з метою надання підтримки мешканцям громад, які найбільше постраждали від російської агресії. При відборі на проєкт надається перевага домогосподарствам вразливих груп населення, що дозволить спрямовувати допомогу тим, хто найбільше цього потребує. Не упустіть свій шанс – реєструйтеся!»

Поділитися