У Лебедині відкрили меморіальну дошку на честь загиблого Героя – Віталія ДМИТРІЄВА

Сьогодні у Лебедині відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки на честь загиблого Героя, випускника Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів №3, солдата Дмитрієва Віталія Володимировича.

Захисник добровольцем вступив до лав Збройних Сил України і вже з 8 травня 2022 року був на фронті, на передових позиціях. Воював у складі окремої механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи. Пройшов Мар’їнку, Новомихайлівку, Красногорівку. Був під Бахмутом.

Загинув боєць 20 червня 2022 року біля села Верхньокам’янське, Донецької області. Був захоронений 17 серпня 2022 року на Краснопільському кладовищі міста Дніпро. Перезахоронений 8 вересня 2022 року на Олександрійському цвинтарі у рідному Лебедині.  

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України № 202-2023 від 7 квітня 2023 року був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

На урочистій церемонії відкриття пам’ятної дошки, яка відбулася у річницю перепоховання Віталія Дмитрієва, були присутні рідні, близькі, знайомі, педагоги, представники влади та військовослужбовці, які висловили багато теплих слів у пам’ять про полеглого Героя та подякували батькам Віталія за те, що виховали справжнього патріота своєї Батьківщини, який віддав за неї найцінніше – своє молоде життя.

Право відкрити меморіальну дошку було надано батькам Захисника Ользі та Володимиру Дмитрієвим і виконуючій обов’язки міського голови Світлані Горошко. Після чого учасники заходу поклали квіти до пам’ятного знака. Присутні, схиливши голови в хвилині мовчання, віддали шану світлій пам’яті Віталія Володимировича та усіх воїнів, загиблих у боротьбі за свободу, територіальну цілісність та єдність України.

Гідно організувати захід на честь полеглого бійця допоміг колектив відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Добра, світла пам’ять про Героя і вдячність за його подвиг назавжди залишиться у наших серцях. Вічна пам’ять Захисникові України! Ніколи не забудемо…

Поділитися