Відбулася позачергова 40-а сесія Лебединської міської ради

У Лебедині під головуванням секретаря ради Світлани Горошко відбулася позачергова 40-ва сесія міської ради.

Традиційно перед початком роботи сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників і захисниць України, у тому числі, і наших земляків.

У пленарному засіданні взяли участь 23 депутати з 33 обраних, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів, представники правоохоронних органів та медіа.

Під час роботи сесії місцеві обранці розглянули 16 питань порядку денного, які попередньо детально розглянули на спільному засіданні постійних депутатських комісій.

Перед тим, як перейти до розгляду питань порядку денного, було заслухано депутатський запит представника від депутатської групи «Сила і честь» у міській раді Івана Минюка щодо ремонту зруйнованого відрізку автомобільної дороги загального користування Будилка-Зелений Гай в селі Боброве Кам’янського старостинського округу Лебединської міської територіальної громади. Запит було одноголосно підтримано депутатським корпусом і направлено до керівництва Лебединської міської ради для подальшого вирішення.

У ході пленарного засідання депутати проголосували за внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2023 рік». З-поміж іншого, цими змінами передбачається виділити кошти з місцевого бюджету на придбання для КП «Комбінат благоустрою» трактора з навісним обладнанням на суму 2 519, 8 тис. грн.

Крім того, згідно зі змінами внесеними до розпорядження Кабінету Міністрів України від 16 червня 2023 р. № 534 «Про виділення коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії», з Державного бюджету направлено кошти на придбання для КП «Комбінат благоустрою» виконавчого комітету Лебединської міської ради сміттєвоза та автопідйомника.

Депутатським корпусом також прийнято зміни до «Комплексної програми реформування і розвитку житлово-комунального господарства, енергозбереження та охорони навколишнього середовища Лебединської міської територіальної громади на 2023 рік» та затверджено зміни до рішення «Про затвердження Переліку адміністративних послуг» у новій редакції.

У сфері соціального захисту населення було виділено 2 млн грн на забезпечення дровами соціально незахищених верств населення громади. Також місцеві обранці затвердили зміни до «Програми організації безоплатного поховання загиблих (померлих) військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань України на 2023 рік», збільшивши фінансування на 505, 760 тис. грн. Тут йдеться про встановлення пам’ятників та облаштування місць поховання захисників і захисниць України, які поховані на території Лебединської громади.

У сфері охорони здоров’я депутатами виділено 100 тис. грн. на безоплатне зубопротезування пільгових категорій громадян.

За підсумками роботи сесії депутатами було розглянуто також земельні та інші важливі питання, з якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися