«Почесний громадянин м. Лебедин»: Романа ГРИШАКА нагородили відзнакою

Під час урочистостей з нагоди початку нового 2023-2024 навчального року у Лебединському фаховому медичному коледжі імені професора М. І. Ситенка виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко вручила свідоцтво та посвідчення «Почесний громадянин м. Лебедин» військовослужбовцю, уродженцю Лебедина, Герою України – Роману Геннадійовичу Гришаку.

Враховуючи клопотання комунального закладу Сумської обласної ради «Лебединський фаховий коледж імені професора М. І. Ситенка», у якому навчався захисник, та депутатське звернення депутата міської ради Наталії Яценко, депутати Лебединської міської ради восьмого скликання рішенням № 900-МР від 19 липня 2023 року одноголосно підтримали проєкт рішення про присвоєння звання «Почесний громадянин м. Лебедин» Роману Гришаку.

Нагадаємо, Роман Геннадійович Гришак народився і виріс у Лебедині. У 1999 році закінчив Лебединське медичне училище імені професора М.І. Ситенка (колишня назва) за спеціальністю фельдшер. У цьому ж році проходив службу по контракту в роті спеціального призначення однієї з військових частин Національної гвардії України.

З початку проведення АТО/ООС добровільно пішов по першій хвилі мобілізації відстоювати незалежність і територіальну цілісність України. За особисту мужність і героїзм під час виконання свого військового обов’язку Указом Президента України від 03.05.2019 № 184/2019 нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Під час повномасштабного вторгнення завдяки впевненим і професійним діям Романа Гришака було неодноразово зупинено просування ворога та завдано йому суттєвих втрат в особовому складі й техніці на північно-східному напрямі, зокрема поблизу міст Глухів Шосткинського району Сумської області і міста Батурин Ніжинського району Чернігівської області. За що, Указом Президента України від 26.03.2022 № 179/2022 захисникові присвоєно звання «Герой України».

Поділитися