Духовне виховання суб’єктів пробації

Напередодні православного свята Преображення Господнього, яке в народі називають святом Спаса,  Сумським районним сектором № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з Лебединським міським центром соціальних служб Лебединської міської ради та відділенням поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області, з метою духовного збагачення та виховання суб’єктів пробації вже традиційно було  організовано та проведено зустріч з благочинним Лебединського церковного округу настоятелем Вознесенського храму протоієреєм Романом Андрухів.

Під час зустрічі отець Роман звершив  молебень за здоров’я присутніх, а також кожен мав можливість помолититися в храмі перед іконами Божої Матері та святих. Крім того, настоятель храму розповів про  походження та традиції великого релігійного свята  Преображення Господнього,  сходження Ісуса та трьох його улюблених учнів  Петра, Іоанна та Якова на гору Фавор, де  Христос преобразився перед ними.

 «Завдяки своєму преображенню Господь закликає нас змінюватися  в кращу сторону. Життя людини – це боротьба за свою духовну чистоту, своє преображення» – акцентував увагу присутніх настоятель храму.

В умовах сьогодення одним із провідних методів виховання суб’єктів пробації – є духовне виховання. Це – формування їх духовних цінностей, залучення до життя згідно з основами релігійної моралі, формування таких моральних почуттів, як милосердя, співпереживання, добропорядність, поважне ставлення до людей. 

Цього ж дня також був проведений захід з нагоди релігійного свята з неповнолітнім засудженим, який перебуває на обліку за вчинення кримінального правопорушення. 

Поділитися