У Великому Висторопі попрощалися із загиблим захисником України, Героєм Григорієм Мамайком

Сьогодні Лебединщина вкотре в жалобі…

Непоправну втрату понесла сім’я Мамайко Ольги Олександрівни з села Великий Вистороп. Її син Григорій повернувся додому “на щиті”.

Відданий військовій присязі на вірність українському народу, мужньо виконуючи свій військовий обов’язок в бою за нашу Батьківщину, її свободу і незалежність, Григорій загинув 25 липня під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Серебрянка Донецької області. Герою назавжди залишиться 43 роки…

Попрощатись із Григорієм прийшли рідні, близькі, знайомі, військові, жителі громади.

Церемонія прощання розпочалася вдома у загиблого, потім у церкві відбулася заупокійна служба. До кладовиша труну із полеглим Героєм пронесли крізь численний живий коридор. Люди схиляли голови і встеляли останній шлях Григорія живими квітами.

Прощальне слово виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО, начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП підполковник Ігор ЯЧМЕНЬОВ та староста Великовисторопського старостинського округу Олена КОВАЛЕНКО.

Жителі громади попрощалися з Григорієм МАМАЙКОМ і під залпи почесної варти провели його в останню путь. Поховали Героя на місцевому кладовищі.

Вічна пам’ять і слава Герою! Щирі співчуття рідним і близьким. Поділяємо ваше горе, сумуємо за втратою найкращих синів України.

Віримо, що подвиг усіх Героїв, які віддали найцінніше – свої життя за свій народ і землю, назавжди залишиться у пам’яті тих, кому вони такою ціною подарували шанс на вільне щасливе життя.

Поділитися