Державність вимріяна поколіннями

Цьогоріч наша країна вдруге відзначає День Української Державності – день, який підтверджує тисячолітню історію нашої культури, нашої самобутності, традицій та звичаїв. Ця дата акцентує увагу на спадкоємності України від держави Володимира Великого, і саме тому для відзначення Дня державності було обрано 28 липня, коли в Україні відзначають День хрещення Русі – України.

Бібліотеки Лебединської громади активно долучилися до проведення заходів з нагоди важливої дати, демонструючи цікаві ідеї та змістовні форми роботи.

В закладах оформлено тематичні експозиції, вітрини, перегляди, виставки літератури: «Україна: історія і сучасність» (МБ №1), «Моя Україна – ти вільна країна» (Межирицька СБФ), «Тисячолітня історія державності» (МБ №2), «Україна – єдина, Україна – це ми» (Московськобобрицька СБФ), «Моя країна – Україна» (Маловисторопська СБФ), «Держава єдина – наша Україна!» (Бишкіньська СБФ), «Тисячолітній спадок української державності» (ЦМБ).

На викладках представлені книги про історичні етапи українського державотворення, національні символи України, видатні особистості, книги, які знайомлять читачів з шляхом випробувань та розвитку держави.

Літературна подорож «Стежками письменників України» для юних жителів села відбулася в Пристайлівській СБФ, а в Бишкінській СБФ для земляків поважного віку пройшла бесіда «День Української Державності».

В Катеринівській СБФ та Калюжнянській СБФ до свята оформлено тематичні куточки, окрасою яких є виставка дитячих виробів і малюнків на тему «Україна в нас єдина, бережи її дитино!».

Цікаво та змістовно пройшли для юних користувачів книгозбірень інформ-хвилинки «Історія та сучасність нашої держави» в Московськобобрицькій СБФ та «Свята моя земля – велична Україна» в Підопригорівській СБФ.

Для користувачів дитячого віку у Червленівській СБФ відбулися бліц-інфо «Історія та сучасність нашої держави» та презентація книжкової викладки – екскурс «Дню Української Державності присвячується…».

Улюбленим місцем дозвілля для малечі у Гринцевому є бібліотека. Тут діти не тільки читають цікаві книги, а і грають в ігри, беруть участь у конкурсі малюнків та ін. Завітала дітвора і напередодні Дня Української Державності. Діти з цікавістю прослухали розповідь бібліотекарки Сніжани Ходзінської  про історію хрещення Київської Русі-України, про князя Володимира Великого, про лицарів, про козаків та взяли участь у тематичній вікторині.  Конкурс дитячого малюнка та презентація книжкової виставки «Україна – це ти! Україна – це я! Незалежна і вільна держава моя!» до важливої дати пройшли також і в Рябушківській СБФ.

Поділитися