У Лебедині попрощалися з полеглим захисником – старшим солдатом Олександром ВОРОНКОВИМ

Другий день поспіль Лебединська громада у скорботі. Сьогодні знову прощаємося із полеглим захисником – старшим солдатом Олександром Валерійовичем Воронковим.

Його боротьба за Україну розпочалася 27 січня 2023 року і закінчилася назавжди 15 червня 2023-го. Воїн загинув поблизу населеного пункту Рівнопіль Донецької області під час виконання обов’язків військової служби при захисті Батьківщини.

У лавах Збройних сил служив на посаді старшого стрільця-оператора одного з механізованих батальйонів. Добре знався на військовій справі, відповідально ставився до виконання службових обов’язків, був небайдужим до життєдіяльності військового колективу.

У чоловіка залишилися дружина, донька, мати, рідна сестра і бабуся. Захисникові назавжди залишиться 48 років…

Провести воїна в останню путь прийшли рідні, знайомі, військовослужбовці, представники влади та жителі громади. Церемонія прощання з Олександром розпочалася в церкві Успіння Пресвятої Богородиці. Далі траурна процесія рушила однією з центральних вулиць Лебедина до місця поховання загиблого. Полеглого військовослужбовця пронесли крізь живий коридор. Люди схиляли голови і встеляли останній шлях Героя квітами, коли побратими несли на руках труну загиблого.

Прощальне слово виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко та начальник ІІ відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин) підполковник Ігор Ячменьов.

Поховали Олександра Воронкова з усіма військовими почестями під звуки Державного Гімну України та триразовий залп почесної варти. Мужній захисник поповнив ряди загиблих воїнів на Алеї Слави, де знайшли вічний спокій новітні Герої нашої держави, а над їхніми могилами майорять синьо-жовті прапори, символ країни, за волю і незалежність якої вони відділи найцінніше – власне життя.

Вічна пам’ять і слава Герою! Щирі співчуття рідним і близьким. Поділяємо ваше горе, сумуємо за втратою найкращих синів України.

Поділитися