У Лебедині провели в останню путь захисника України – Габора РОЖІ

У Лебединській громаді знову скорботний день, сьогодні в останню путь провели ще одного Героя – солдата Рожі Габора Олександровича.

Страшна війна без жалю забрала життя мужнього бійця та надійного побратима, який до останнього подиху боронив українську землю від російського загарбника. Смерть Габора Рожі вкотре нагадує нам про справжнє пекло війни, у якому гине цвіт української нації.

Народився чоловік у місті Тячів, що на Закарпатті. Добре розумівся на військовій справі. У 2003-2005 роках проходив строкову службу, з 2014 року був учасником антитерористичної операції на сході нашої країни. З перших днів повномасштабного вторгнення добровільно став на захист рідної України. Був водієм-механіком відділення радіаційного, хімічного, біологічного захисту однієї з військових частин.

Під час проходження військової служби проявив себе як безстрашний, досвідчений, мудрий боєць, військовий, що став надійним другом і міцною опорою для своїх побратимів.

Габор Олександрович був вірний військовій присязі, з честю та гідністю виконав свій громадянський і військовий обов’язок. Загинув чоловік внаслідок мінометного обстрілу біля населеного пункту Авдіївка на Донеччині.

Не дочекалися бійця живим дружина, двоє синів та рідні сестри. Габору Рожі назавжди залишиться 38…

Прощались із захисником рідні, близькі, друзі, побратими, жителі громади, які прийшли віддати шану й схилити голови за найвищу жертву загиблого в ім’я Батьківщини.

На місці поховання бійця прощальне слово виголосили виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, начальник другого відділу Сумського РТЦК та СП (м. Лебедин), підполковник Ігор Ячменьов, колеги, побратими та військовослужбовці. Багато добрих і світлих спогадів лишив по собі Габор Рожі.

Небо плакало дощем під час прощання з загиблим. Його поховали з усіма почестями під Державний гімн та залпи почесної варти на Алеї Слави у Лебедині, де навіки спочивають новітні Герої України.

Щирі співчуття рідним та близьким захисника. Світлий спомин про звитяжного воїна назавжди залишиться в наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків.

Спочивай з миром, Герою!

Поділитися