Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему : «Гарантії реалізації конституційних прав та свобод людини і громадянина»

27 червня з нагоди та напередодні  Дня Конституції України начальником Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом спільно з фахівцем сектору «Лебединське бюро правової допомоги» Іриною Лєвих була організована та проведена інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Гарантії реалізації конституційних прав та свобод людини і громадянина».

Метою заходу було надання роз’яснення для суб’єктів пробації, що права і свободи людини та громадянина, закріплені Конституцією України, є невичерпними, вони гарантуються і не можуть бути скасовані.

Конституційні гарантії прав і свобод людини і громадянина – це об’єктивні умови і засоби, які забезпечують фактичну реалізацію та всебічну охорону прав і свобод особи.

Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності органів державної влади та держави загалом. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави.

Поділитися