Анкетування: які соціальні послуги потрібні жителям громади

Реформа системи соціальних послуг є найважливішою у сфері соціальної політики за останні 10 років, адже на відміну від інших механізмів соціального захисту (пільги, виплати, соціальні допомоги, житлові субсидії) реально може допомогти людині подолати або мінімізувати наслідки складних життєвих обставин. Коли ми чуємо слова «соціальні послуги», то уявляємо собі саме оформлення житлової субсидії, допомоги при народженні дитини чи просто отримання чергової довідки в управлінні соціального захисту населення. Проте соціальні послуги це зовсім інше.

Основним ресурсом громади є її мешканці. На різних етапах життя будь-хто з мешканців громади може потрапити у складні життєві обставини та потребувати професійної соціальної підтримки для їх подолання. Ці обставини можуть бути зумовлені такими чинниками, як невиліковна хвороба, інвалідність, безробіття, малозабезпеченість, домашнє насильство, ухилення батьків або осіб, які їх замінюють, від виконання своїх обов’язків з виховання дитини, похилий вік чи шкода, завдана конфліктом, тощо. Тому в кожній територіальній громаді необхідним є розвиток та забезпечення надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, подолання або мінімізацію їх негативних наслідків, особам/сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, що належить до власних повноважень громад.

Наша громада планує забезпечити належний рівень обслуговування та надання соціальних послуг населенню, а для цього потрібно знати, які саме послуги є найбільш актуальними для наших мешканців. Тому, ми запрошуємо Вас взяти участь у анкетуванні, яке допоможе нам краще зрозуміти ваші потреби.

Опитування проводиться управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради відповідно до Закону України «Про соціальні послуги».

Будь ласка, перейдійть за посиланням та уважно прочитайте кожне запитання, поставте відповідну позначку поруч з обраним варіантом відповіді

https://docs.google.com/forms/d/1I9YWyLMXJUyDLemdkBGUYjaQxFD7qwKj4jOPJOK30bE/edit

Анкета є анонімною, а її результати будуть використані тільки в узагальненому вигляді. Ваша думка для нас дуже важлива, тому прохання відгукнутися на запрошення та допомогти покращити якість соціальних послуг у нашій громаді.

Поділитися