Підготовка закладів освіти Лебединської міської територіальної громади до нового 2023-2024 навчального року та роботи в осінньо-зимовий період

Саме це питання було детально розглянуто під час чергового засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради. Як проінформував присутніх членів виконавчого комітету та запрошених на засідання начальник відділу молоді та спорту Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради Костянтин Забуга, на виконання Закону України «Про освіту», з метою підготовки закладів освіти до нового навчального року, Управлінням освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради розроблено та взято до виконання заходи щодо якісної підготовки закладів освіти до роботи в новому 2023-2024 навчальному році та в осінньо-зимовий період, створення безпечних умов навчання та праці усіх учасників освітнього процесу, дотримання керівниками закладів освіти чинного законодавства України в галузі освіти, охорони праці, протипожежних та санітарних норм і правил утримання закладів освіти, раціональне використання коштів місцевого бюджету та залучення позабюджетних коштів.

На території Лебединської міської територіальної громади функціонують 9 закладів дошкільної освіти та 11 дошкільних відділень при закладах загальної середньої освіти, розраховані на 1 180 місць. У трьох закладах дошкільної освіти функціонують три логопедичні групи для дітей з вадами мови. Діти з особливими освітніми потребами виховуються у 10 інклюзивних групах.

Для забезпечення потреб у здобутті дітьми загальної середньої освіти функціонує 19 закладів загальної середньої освіти. За перспективною мережею у закладах освіти буде навчатися 3 550 учнів. З грудня у кожному закладі загальної середньої освіти сплановано роботу щодо набору дітей шестирічного віку до першого класу. Учителі майбутніх першокласників проводять роботу відповідно до планів роботи з наступності між закладами дошкільної освіти та закладами загальної середньої освіти. У 2023-2024 навчальному році до перших класів планується набрати 291 дитину. У закладах загальної середньої освіти створені умови для здобуття інклюзивної освіти дітьми з особливими освітніми потребами. У 2023-2024 навчальному році функціонуватимуть 50 інклюзивних класів, у яких здобуватиме освіту 71 учень.

Творчо обдаровані діти мають можливість реалізувати свої здібності, відвідуючи 2 заклади позашкільної освіти – Лебединський центр позашкільної освіти Лебединської міської ради Сумської області та Лебединську дитячо-юнацьку спортивну школу Лебединської міської ради Сумської області, яку у 2023-2024 навчальному році будуть відвідувати 3 247 вихованців та 251 юний спортсмен.

У закладах освіти проводиться належна робота щодо покращення та зміцнення матеріально-технічної бази. Для проведення ремонтних робіт у закладах освіти та зміцнення матеріально-технічної бази у 2023 році заплановано кошти у розмірі 1 064,6 тис. гривень.

Класні кімнати та кабінети закладів загальної середньої освіти, групові кімнати закладів дошкільної освіти відповідають санітарно-гігієнічним вимогам.

Усі заклади освіти забезпечені меблями відповідно до віку та зросту дітей. При необхідності меблі ремонтуються та поновлюються.

Харчоблоки закладів освіти забезпечені гарячою водою від бойлерних установок, проточною холодною водою та столовим посудом відповідно до потреби.

Усі заклади освіти мають внутрішні санітарні вузли.

На альтернативному виді палива працюють топкові 14 закладів загальної середньої освіти та 4 закладів дошкільної освіти. Для їх безперебійного функціонування заплановано придбати за рахунок коштів бюджету Лебединської міської територіальної громади дрова на загальну суму 7 613,273 тис. гривень.

Лебединський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) Лебединської міської ради «Калинка» та Лебединський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) Лебединської міської ради «Сосонка» мають власні газові міні-топкові.

Території закладів освіти відповідають санітарно-гігієнічним вимогам та підтримуються в належному стані (впорядковуються квітники та газони, при необхідності проводиться очищення території від бур’янів та густих насаджень).

У всіх закладах освіти заплановано провести поточні ремонтні роботи.

До початку 2023-2024 навчального року заплановано провести капітальний ремонт системи опалення найпростішого укриття Михайлівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області на суму 154, 746 тис. гривень та Ворожбянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області на суму 75, 518 тис. гривень. На придбання матеріалів для ремонту обладнання топкових Ворожбянського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області, Рябушківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області, Павленківського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області, Московськобобрицького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області, Василівського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області, Лебединського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Чайка» Лебединської міської ради Сумської області на загальну суму 264,00 тис. гривень.

Для придбання металопластикових вікон Межиріцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Лебединської міської ради Сумської області заплановано кошти у розмірі 34,40 тис. гривень, для придбання вхідних дверей з доводчиком для Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 Лебединської міської ради Сумської області заплановано 49,00 тис. гривень, для придбання тротуарної плитки та цементу для ремонту доріжок Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 5 Лебединської міської ради Сумської області заплановано 11,50 тис. гривень.

На придбання газонокосарок для закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти Лебединської міської територіальної громади заплановано кошти у сумі 223,00 тис. гривень.

На придбання запчастин та ремонту шкільних автобусів заплановано кошти у розмірі 246,59 тис. гривень.

У закладах освіти будуть проведені профілактичні роботи з повірки систем опалення, водогону, водовідведення, електромереж та утеплення теплових комунікацій та теплопунктів.

Щороку проводиться навчання осіб, відповідальних за електрогосподарство та теплове господарство з подальшою здачею заліку.

До початку опалювального періоду будуть проведені повірки теплових та водяних лічильників, манометрів.

Комісією з визначення готовності закладів освіти до роботи в новому 2023-2024 навчальному році та в осінньо-зимовий період буде перевірено технічне устаткування теплових мереж, будівель, споруд, підвалів, горищ, дверей, вікон, герметизації вводів і інженерних комунікацій та підписані акти готовності.

Поділитися