Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему «Право на безоплатну правову допомогу»

06  червня 2023 року з метою правової освіченості суб’єктів пробації начальником Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом спільно з фахівцем Лебединського бюро правової допомоги Іриною Лєвих, була організована та проведена інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Право на безоплатну правову допомогу».

Метою заходу було надання роз’яснення для суб’єктів пробації, що таке безоплатна правова допомога та хто може нею скористатися.

Безоплатна первинна правова допомога – вид державної гарантії, що полягає в інформуванні особи про її права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дій чи бездіяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, посадових і службових осіб».

Безоплатна первинна правова допомога включає такі види правових послуг:

– надання правової інформації; 

– надання консультацій і роз’яснень з правових питань; 

– складення заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім документів процесуального характеру); 

– надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

«Скористатися правом на безоплатну первинну правову допомогу згідно з Конституцією України та Законом України «Про безоплатну правову допомогу» можуть усі особи, які перебувають під юрисдикцією України», – роз’яснила Ірина Лєвих.

По завершенню заходу присутні отримали інформаційні буклети.

Поділитися