Берегиня роду і народу

У другу неділю травня в Україні відмічають День Матері – свято, яке повертає нас душею до давніх традицій та нагадує нам, щоб ми крізь усе життя шанували найріднішу людину у світі, яка подарувала нам життя – маму. Наші матусі – це Берегині роду українського, його давніх звичаїв і традицій. Вони уберегли від забуття нашу пісню і думу, нашу культуру і волелюбний дух, навчили любити та шанувати рідну землю. А сьогодні неньки  молитвами та оберегами захищають своїх синів та всю країну від всесвітнього Зла.

У бібліотечних закладах Лебединської громади пройшов ряд заходів до важливої дати.

У Червленівській СБФ до Дня Матері для відвідувачів бібліотеки пройшли бібліокалейдоскоп «Що ми знаємо про День матері» та презентація книжково-журнальної мозаїки «Свято Матері – свято народження Життя».

З нагоди відзначення Дня Матері Московськобобрицька СБФ провела для своїх користувачів бесіду та презентувала викладку літератури на тему «Найкраще в світі слово – мама», а в міській бібліотеці №1 оформлено тематичну книжкову виставку «З Днем матері».

Бібліотекар Михайлівської СБФ Тетяна Парфило завітала з квітами та привітаннями з нагоди свята до матері героїні Гречки Ольги Тихонівни, яка виростила шістьох дітей.

«Все у світі починається з мами» – під таким гаслом проведено захід присвячений Дню Матері в Рябушківській СБФ, на який завітали Галина Лугова із своїми чарівними дітками Ренатом та Кірою. Діти привітали маму зі святом, читали вірші, зробили квіти з повітряних кульок та провели чудово час з іграми та конкурсами.

Юні користувачі Гринцівської СБФ під керівництвом бібліотекарки Сніжани Ходзінської намалювали вітальні малюнки для своїх матусь, а в Катеринівській СБФ під гаслом «Мамо, я тобі низесенько вклонюся» пройшов захід з найменшими читачами бібліотеки. Василівська СБФ взяла участь у спільному заході разом з будинком культури та КЗ «Лебединським МЦКД», а в Боровеньківській СБФ до Дня матері було проведено майстер – клас з виготовлення святкової листівки «Подаруй матусі своїй квіти щастя, добра і любові».

Поділитися