Відбулася чергова 35-та сесія Лебединської міської ради

У Лебедині під головуванням секретаря ради Світлани Горошко відбулася чергова 35-та сесія міської ради.

Традиційно перед початком роботи сесії депутати хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих захисників України, у тому числі, і наших земляків.

У пленарному засіданні взяли участь 23 депутати з 33 обраних, керівники комунальних установ і підприємств, структурних підрозділів апарату виконавчого комітету міської ради та її виконавчих органів, представники правоохоронних органів та засобів масової інформації.

Під час роботи сесії місцеві обранці розглянули 40 питань порядку денного, які попередньо детально розглядалися на засіданнях постійних депутатських комісій.

У ході пленарного засідання депутати проголосували за внесення змін до «Програми економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2023 рік». З-поміж іншого, цими змінами передбачається:

у сфері житлово-комунального господарства виділення коштів на:

  • експлуатаційне утримання доріг (поточний дрібний і середній ремонт)  у співфінансуванні з ДП «Дороги Сумщини» двох ділянок дорожнього покриття у селі Павленкове (1 млн грн.) та частини дороги Нижня Сироватка – Малий Вистороп, яка знаходиться у селі Великий Вистороп (до виділених раніше 500 тис. грн. додали ще 500 тис. грн.);
  • придбання мінітрактора з навісним обладнанням (фронтальний навантажувач, роторна косарка, причіп) для КЗ «Добробут громади» (1 млн 113 тис. 700 грн.);
  • збільшення фінансування на 495 680 тис. грн. на роботи з благоустрою на території всієї Лебединської міської територіальної громади.

У сфері соціального захисту населення збільшили фінансування на компенсаційні виплати за пільговий проїзд окремих категорій громадян у розмірі 92 тис. 849 грн. Крім того, місцеві обранці затвердили внесення змін до «Програми забезпечення дровами соціально незахищених верств населення Лебединської міської територіальної громади у 2023 році», додавши до переліку осіб, які мають право скористатися цією програмою, членів сімей загиблих військовослужбовців та зниклих безвісти.

Депутатським корпусом також було затверджено субвенцію державному бюджету у розмірі 25 тис. грн. для виконання заходів, пов’язаних із відзначенням 95-ї річниці природного заповідника «Михайлівська цілина». Виконання цих заходів передбачає: придбання будівельних матеріалів, інвентарю та інструментів для господарської діяльності, придбання системи відеоспостереження, засобів пожежогасіння, спецодягу та благоустрою території тощо.

Депутатським корпусом також заслухано звіт начальника фінансового управління Лебединської міської ради Людмили Чичини про виконання бюджету Лебединської міської територіальної громади за І квартал 2023 року та використання коштів цільового фонду Лебединської міської ради за І квартал 2023 року. Так, за даними фінуправління, бюджет громади за перший квартал виконано, видатки мали соціальне направлення, а також відсутня заборгованість по захищеним статтям.

Крім того, депутати розглянули блок земельних питань, які потребували реагування відповідно до визначених законодавством термінів.

За підсумками роботи сесії депутатами було розглянуто низку інших важливих питань життєдіяльності громади, з якими детально можна ознайомитися на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися