У Лебедині відзначили День пам’яті та примирення

Сьогодні, 8 травня, у Лебедині відзначили День пам’яті та примирення, присвячений перемозі над нацизмом, а також вшануванню всіх його жертв.

У Лебедині виконуюча обов’язки міського голови Світлана Горошко, перший заступник Ольга Зікєєва та начальник другого відділу РТЦК та СП (м. Лебедин), підполковник Ігор Ячменьов поклали квіти до пам’ятників та братських могил, розташованих на території Лебедина, сіл Куданівка і Токарі.

Усі заходи у громаді, пов’язані з вшануванням пам’яті жертв нацизму, проходять з дотриманням умов правового режиму воєнного стану, оскільки вже другий рік поспіль ця дата відзначається в Україні в умовах повномасштабної війни, розв’язаної північним сусідом.

«Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939-1945 років, серед них і жителі Лебединської громади. Віддаючи шану тим, хто 78 років тому загинув, захищаючи весь цивілізований світ від фашистської навали, ми згадуємо наших військових та добровольців, які сьогодні боронять свободу, незалежність та суверенітет України. А також молимося за наших захисників, які мужньо відстоюють наше право на мирне життя», – зазначає Світлана Горошко. 

Поділитися