Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Операція «Нерест»

4 квітня 2023 року з метою правової освіченості суб’єктів пробації начальником Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом спільно із фахівцем Лебединського бюро правової допомоги Іриною Лєвих, була організована та проведена інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Операція «Нерест».

Метою заходу було надання роз’яснень суб’єктам пробації, що за порушення правил рибальства передбачається як адміністративна, так і кримінальна відповідальність.

Окрім обмежень безпосередньо рибальства під час нересту водних біоресурсів, на водоймах Сумщини заборонено проводити будівельні, днопоглиблювальні та інші роботи (окрім випадків, що пов’язані із захистом держави).

За грубе порушення правил рибальства передбачено штраф у розмірі до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією знарядь і засобів вчинення правопорушення та незаконно добутої риби. По завершенню заходу присутні отримали інформаційні буклети.

Поділитися