Робота комунального закладу «Лебединська місцева пожежна охорона» щодо забезпечення пожежної безпеки на території Лебединської міської територіальної громади

Саме це питання детально розглядалося під час апаратної наради під головуванням виконуючого обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО.

За словами начальника комунального закладу «Лебединська місцева пожежна охорона» виконавчого комітету Лебединської міської ради Димитрія ЗІКЄЄВА, комунальний заклад «Лебединська місцева пожежна охорона» створена рішенням тридцятої сесії Лебединської міської ради восьмого скликання від 31 травня 2021 року № 302-МР. Комунальний заклад «Лебединська місцева пожежна охорона» виконавчого комітету Лебединської міської ради є комунальним закладом, що заснований на комунальній власності Лебединської міської територіальної громади.

Метою діяльності комунального закладу є:

– запобігання виникненню пожеж та їх наслідків на території Лебединської міської територіальної громади;

– невідкладне реагування на пожежі, надання допомоги у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, проведення пошукових, пожежно-рятувальних робіт на території;

– локалізація зон впливу шкідливих і небезпечних факторів, що виникають під час пожеж, аварій та катастроф.

Комунальний заклад «Лебединська місцева пожежна охорона» є неприбутковою організацією та утримується за рахунок коштів бюджету Лебединської міської територіальної громади. До складу КЗ «МПО» входить 4 місцеві пожежні команди: Будильська МПК, Гринцівська МПК, Межиріцька МПК, Маловисторопська МПК. Але через відсутність спеціального пожежного транспорту та фінансування Маловисторопське депо на даний час не створене.

За 2022 рік на утримання комунального закладу «Лебединська місцева пожежна охорона» використано коштів із загального фонду місцевого бюджету 2048612 гривень, із спеціальному фонду 54000 гривень. На оплату праці і нарахування на заробітну плату працівників комунального закладу «Лебединська місцева пожежна охорона» витрачено 1795261 гривень. На придбання товарів та оплату послуг використано 234055 гривень, а саме: на придбання бензину, мастил та запчастин до пожежних автомобілів було витрачено 154088 гривень; на оплату послуг використано 2550 гривень; на оплату комунальних послуг витрачено 77418 гривень; на страхування працівників пожежної охорони і було використано 19 296гривень (12 чол. по 1608 гривень).

Зі спеціального рахунку закладу було придбано 3 комплекти бензинових мотопомп для брудної води на суму 54 000 гривень.

Протягом 2022 року працівниками пожежних команд було здійснено 22 виїзди на гасіння та ліквідацію пожеж у таких старостинських округах: Межиріцький старостинський округ, Ворожбянський старостинський округ, Будильський старостинський округ, Калюжненський старостинський округ, Московськобобрицький старостинський округ, Боровеньківський старостинський округ, Пристайлівський старостинський округ, Курганський старостинський округ, Гринцівський старостинський округ, Павленківський старостинський округ та Підопригорівський старостинський округ.

Також у 2022 році було проведено два навчання з пожежогасіння та відпрацювання навичок роботи з новим обладнанням у польових умовах. Спільно з ДСНС та старостатами здійснюється профілактична робота із запобігання виникненню пожеж на підприємствах громади та у власних господарствах.

Поділитися