У Лебединській громаді пройшов міський конкурс читців, присвячений пам’яті Тараса Шевченка

Щороку традиційно на території Лебединської міської територіальної громади зустрічають прихід весни проведенням міського конкурсу читців, присвяченого пам’яті видатного українського поета Тараса Григоровича Шевченка.

Недаремно доля подарувала нам Кобзаря саме навесні, коли пробуджується природа, адже він також пробудив український народ, нашу національну свідомість. Шевченківська поезія давно стала найважливішим і нетлінним складником духовного єства українського народу, а сьогодні вона на вустах у кожного українця як символ боротьби за волю.

Конкурс проходив у дистанційному режимі (онлайн-прослуховування) і 19 учасників змагань представили до уваги журі відеозаписи виступів. Усі читці дуже відповідально віднеслись до участі в конкурсі: вишиванка, українська символіка, твори Кобзаря були атрибутами виступів, а також були оригінальні підходи до декламації, завдяки яким твори Шевченка та сучасних поетів зазвучали по-новому.

За результатами підрахунку оцінок переможцями конкурсу стали:

у категорії від 10 до 16 років:

1 місце

Гончар Костянтин(ЦПО)

2 місце

Кукотенко Захар (Гринцівська СБФ)

3 місце

Павленко Дмитро (Московськобобрицька СБФ)

Божик Богдана (Маловисторопська СБФ)

Каліновська Даріна (Червленівська СБФ)

В категорії від 16 до 22років:

1 місце

Бузулюк Тетяна (ЦПО)

Фесенко Артемій (педагогічний коледж)

2 місце

Чеботкевич Юлія (медичний коледж)

3 місце

Панченко Андрій (ВПУ)

Запорожець Каріна (Маловисторопська СБФ)

В категорії від 22 років і старше:

1 місце

Коротич Наталія (Михайлівська СБФ)

Шолудько Яніна (Рябушківська СБФ)

2 місце

Низова Світлана (Павленківська СБФ)

3 місце

Марченко Тетяна (Боровеньківська СБФ)

Федірко Анастасія (ЦПО)

Напередодні дня народження Кобзаря у читальній залі центральної міської бібліотеки відбулося вручення дипломів конкурсантам. Голова журі – директор ЦМБ Тетяна Ольховик виразила слова подяки присутнім та зазначила, що з року в рік рівень виконавської майстерності учасників зростає, а тому висловила сподівання, що у наступному році кількість читців і рівень майстерності виконання творів буде зростати.

Поділитися