Відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини

У виконавчому комітеті Лебединської міської ради під головуванням заступника міського голови Олени КІРЄЄВОЇ відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Серед питань порядку денного було опрацьовано, зокрема, питання про надання до Лебединського районного суду висновку про доцільність (недоцільність) позбавлення батьківських прав відносно малолітніх осіб та про виведення з дитячого будинку сімейного типу осіб у зв’язку із закінченням навчання.

Під час роботи комісії було також розглянуто клопотання Лебединського міського центру соціальних служб щодо постановки двох сімей на соціальний супровід та щодо зняття трьох сімей із соціального супроводу.

Крім того, членами комісії розглянуто дві заяви: одна – щодо призначення громадянки опікуном над майном дитини-сироти, яке належить їй на праві власності, інша – щодо звільнення громадянки від обов’язків опікуна над малолітньою особою у зв’язку з погіршенням стану здоров’я та лист служби у справах дітей Конотопської районної ради щодо надання згоди на роз’єднання з братами та сестрами, у зв’язку з подальшим усиновленням.

З усіх вищевказаних питаннях було прийнято відповідні рішення.
Під час проведення засідання комісії було затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування та дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Поділитися