У Лебединській громаді триває процес трансформації освіти

Днями в Управлінні освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради відбулися співбесіди з керівниками закладів освіти Лебединської міської територіальної громади.

Робоча група на чолі з профільним заступником міського голови Оленою КІРЄЄВОЮ працювала над питанням трансформації закладів загальної середньої освіти на території громади, яка проходить відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту».

Трансформація мережі закладів загальної середньої освіти — дуже важлива реформа, яка стосується інтересів дітей та їх гарантованого права на доступ до якісної освіти. Після поетапного запровадження реформи, шкільна освіта поділятиметься на три рівні: початкову (1-4 роки навчання), базову (5-9 роки навчання), старшу профільну школу (10-12 роки навчання). Базова школа називатиметься гімназією, а старша профільна – ліцеєм.

Нагадаємо, Згідно із законом України «Про повну загальну середню освіту» остаточний перехід до нової мережі має відбутися у 2027 році, коли учні «Нової української школи» вступатимуть до 10 класу.

Поділитися