Волонтери Лебединської громади допомагають тим, хто захищає незалежність України

Олександр Анатолійович СПІЧКА – лебединський волонтер із багаторічним стажем. Йому довіряють благодійники і поважають військові. Без нього важко уявити волонтерський рух у громаді, бо вже близько дев’яти років Олександр Анатолійович допомагає українським військовим боронити кордони нашої держави, забезпечуючи їх найнеобхіднішим.

За період повномасштабного вторгнення волонтеру вдалося налагодити контакти із нашими земляками, які на цей час перебувають за кордоном. Сьогодні йому активно допомагають Олександр СТРІЛЬНИК із Німеччини та Андрій РЯБУШКО із Польщі. Чоловіки вкладають, здебільшого, власні кошти у перемогу України над ворогом, а також залучають небайдужих європейців.

“Крайній” вантаж, який доправили на передову, на прохання військових, крім іншого, укомплектували компактним генератором Hyundai, електростанцією “Ecoflow Delta 2”, подовжувачами, комплектуючим до них та засобом для транспортування даної техніки.

На цей захід левову частку коштів виділили місцеві аграрії – Андрій Кіріянович КИРИЧЕНКО (ПП “Надь”) та Євгеній Михайлович КОВАЛЕНКО (СТОВ “Промінь”).
Значну суму також зібрали Вікторія КУЗЬМЕНКО та Олександр КУЗЬМЕНКО – дружина та молодший брат військовослужбовця, який разом з іншими бійцями відстоює територіальну цілісність України. Вагомий грошовий внесок зробив відокремлений підрозділ Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» – Лебединська міська організація.

Постійно і щедро на допомогу українським військовим донатять приватні підприємства та підприємці: ТОВ «Лебединські ковбаси», Олександр ГУЛАК, Геннадій КОРОТІН, Володимир КРИМЕЦЬ та Павло ПОКАЗАНЕЦЬ.

Лише з початку цього року волонтери вже тричі особисто доставляли на передові позиції нашим військовим необхідне устаткування, одяг, продукти харчування та багато іншого.

Нерідко вантажі, які збирають волонтери разом з паном Олександром, по вартості складають до кількасот тисяч гривень. І це все доброчинні внески наших співгромадян.

Свого часу ТОВ «Лебединські ковбаси» за власні кошти придбало сучасний дороговартісний автомобіль з-за кордону, який у Лебедині коштами, зібраними Миколою УТКОЮ, переобладнали відповідно до потреб військових і разом із бензопилою доставили нашим хлопцям на передову.

Олександр СПІЧКА одним з перших почав виготовляти для українських бійців буржуйки з водогрійкою. Співробітники установи, у якій він працює, долучилися до ініціативи свого колеги і сьогодні, окрім своєї основної роботи, плетуть захисні сітки і збирають кошти для наших військових.

Всебічно підтримує волонтерський рух у громаді і керівництво виконавчого комітету Лебединської міської ради. Також не лишається осторонь судова гілка влади в особі голови місцевого суду Олександра ЧХАЙЛА.

«Мені надзвичайно приємно, що всі, до кого я звертався по допомогу для наших військових завжди охоче йшли мені назустріч. З початку повномасштабного вторгнення стала вагомішою і наша допомога, яку ми відправляємо на передову. Сьогодні, завдяки спільним зусиллям, ми вже маємо змогу забезпечувати воїнів потужними генераторами та сучасними електростанціями і комплектуючими до них, засобами захисту та пересування». – наголошує Олександр СПІЧКА. – «Враховуючи обмеження, зумовлені введенням воєнного стану та з метою безпеки, не можу вказати назви бюджетних і комунальних установ та їхніх працівників, які нам допомагають. Але дуже вдячний кожному, хто робить свій вклад в нашу перемогу!»

Поділитися