У єднанні сила і міць держави

22 січня українці відзначають День Соборності України. День Соборності – це нагадування нам про те, що міць нашої держави у єдності українських земель. Пройшло більше століття, та саме сьогодні українцям знову доводиться боротися за свою єдність, захищати цілісність і суверенітет рідної країни. А тому зараз, як ніколи раніше, ми зобов’язані оберігати та плекати ідеал власної соборної держави і віддавати йому всі сили, знання та здібності.

У бібліотечних закладах Лебединської громади до Дня Соборності України оформлені цікаві тематичні книжкові галереї, перегляди, вітрини, виставки: «Соборна Україна – від ідеї до життя» (МБ №2), «Велика Злука – великі сподівання» (МБ №1), «Злука: дзвони єднання» (Маловисторопська СБФ). «Соборна мати Україна – одна на всіх єдина» (Червленівська СБФ), «Україна соборна моя» (Московськобобрицька СБФ), «Захід – схід одна країна це соборна Україна» (Михайлівська СБФ), «Соборність духу, розуму і серця» (Василівська СБФ). Познайомитися з ними запрошуємо усіх бажаючих.

Також для користувачів у кигозбірнях були проведені заходи, де розповідалося про визначну подію об’єднання українських земель в одне ціле з використанням мультимедійних засобів, літературно-музичних композицій, показом відеохроніки.

Зокрема, у центральній міській бібліотеці відбувся перегляд відеофільму «Злука. День Соборності» за участю молодіжного об’єднання «Атмосфера», та взяли участь в акції УБА «Книжковий_ланцюг_єдності» у мережі фейсбук.

Інформаційна година «Ми єдина держава, ми єдиний народ» пройшла традиційно для юних користувачів міської бібліотеки №3, а в Бишкінській СБФ відбувся захід патріотичного спрямування «Ми українці і в цьому суть…».

На питання з історії нашої держави відповідали учасники бібліо-вікторин «Україно,соборна моя» та «Вона – наш витвір, наша мрія, соборна, вільна Україна» в міських бібліотеках №2 та №1.

Гринцівська СБФ до Дня Соборності України провела цикл бліц-інфо для жителів села, а юні користувачі взяли участь у конкурсі малюнків.

До Дня Соборності України в Червленівській СБФ проведено історичну хвилину «Одна єдина, неділима Україна» з активними читачами бібліотеки, а в Московськобобрицькій СБФ пройшла година єдності «Захід схід одна країна! Це Соборна Україна!». 

Проведено захід до важливої дати і в Боровеньківській СБФ. Для жителів села відбулася презентація книжково – ілюстраційної виставки «Моя єдина Україна». Потім діти вітали рідну Україну віршем Валерії Кропевної «Соборна Україна». На закінчення заходу проведено флешмоб «Ми – єдиний народ сьогодні, завтра й назавжди».

Інформ-хвилинки «Захід – Схід одна родина, наша рідна  Україна» та «Єдина та соборна Україна» пройшли у Підопригорівській СБФ та  Павленківській СБФ, а в Михайлівській СБФ відбулася година пам’яті «Й обнялися береги одного вічного народу».

У Рябушківській СБФ пройшла патріотична година «Україна – Єдина! Україна – це МИ». Бібліотекар Тетяна Кормілець розповіла присутнім про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну та соборну державу. Згадали учасники заходу і про криваві бої, які зараз точаться, і про наших героїв, які віддали життя за Україну в російсько-українській війні, та вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання.

Поділитися