Працювала Координаційна рада з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми

У виконавчому комітеті Лебединської міської ради працювала Координаційна рада з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника міського голови Олени КІРЄЄВОЇ.

Під час роботи члени координаційної ради розглянули2 основних питання порядку денного – підведення підсумків проведення комплексу заходів з нагоди Європейського дня протидії торгівлі людьми та щорічної Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» та затвердження плану роботи Координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2023 рік.

Підводячи підсумки проведеної роботи щодо попередження домашнього насильства протягом 2022 року, голова Координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Олена КІРЄЄВА зазначила, що спостерігається посилення уваги держави до проблем, які пов’язані з різними формами домашнього насильства та насильства за ознакою статі. На рівні держави робиться чимало глобальних кроків для подолання цього явища. У Лебединській міській територіальній громаді для вирішення питань гендерної політики у 2022 році розпорядженням міського голови утворено робочу групу з вирішення питань гендерної політики. Рішенням виконавчого комітету Лебединської міської ради затверджено «План дій щодо виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року на території Лебединської міської територіальної громади». Цей план забезпечить і дасть можливість:

  • враховувати потреби і проблеми осіб вразливих категорій Лебединської міської територіальної громади (ВПО, осіб похилого віку, постраждалих осіб від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, осіб з інвалідністю, осіб зі СЖО, учасників бойових дій, багатодітних сімей та інших)
  • надавати своєчасну допомогу особам вразливих категорій;
  • виявляти загрози у щоденному житті і реагувати на нові виклики: від ситуацій домашнього насильства до житлово-комунальних та екологічних викликів.

Велику роль у подоланні цього явища відіграє діалог із населенням і те, наскільки наше суспільство готове говорити і не ігнорувати тему домашнього насильства, та гендерно-зумовленого насильства. Головне – не боялися звернутися по допомогу і не терпіли жодних проявів насильства.

Поділитися