Затамуйте, друзі, подих, Миколай сьогодні ходить!

Легкою ходою крокує нашою землею з подарунками добрий і щедрий Святий Миколай. З нетерпінням зустрічі з ним чекала цілий рік вся українська дітвора. І хоча сьогодні не час для свят, але так хочеться вірити в диво не лише малечі а й дорослим. Діти сьогодні в листах замовляють Миколаю не лише солодкі подарунки, а й захист та мир Україні. Віримо, що в ці чарівні дні новорічних свят всі бажання збуваються, а тому, і бажання всіх українців на мирне життя нарешті збудуться.

Бібліотеки Лебединської громади також долучилися до магічного дійства новорічної казки, яке розпочинається з першого свята – Дня Святого Миколая, і запрошують всіх бажаючих до зимового читання.

Книгозбірні презентують читачам книжкові виставки-інсталяції та літературні перегляди-заохочення новорічної тематики:  «День Святого Миколая: дива зимового свята» (Червленівська СБФ), «Миколай, Миколай ти до нас завітай» (Московськобобрицька СБФ), «Іде по землі Миколай» (Пристайлівська СБФ), «Чарівні дива новорічних свят» (МБ №1).

Гринцівська СБФ провела з жителями села святкову чудасію «Подарунки від Святого Миколая». Бібліотекарка Сніжана Ходзінська розповіла присутнім про історію виникнення свята, запропонувала взяти участь у зимовій вікторині та долучитися до зимового читання за чашкою запашної кави.

Година духовності «Іде по землі Миколай» та конкурс малюнків «Зима-чарівниця» пройшли традиційно в міській бібліотеці №2

На народознавчу годину «Святий Отче, Миколаю, ти прийди до нас із раю!» до Маловисторопської СБФ завітав протоієрей Олександр. Він розповів присутнім про Святого Миколая, церковні святкові традиції цього дня та привітав всіх зі святом.

Центральна міська бібліотека запросила всіх бажаючих до «Майстерні Святого Миколая». На майстер-клас від Поліни Древаль зібралися користувачі дитячого відділу та учасники клубу за інтересами «Смайлики – читайлики». Діти з цікавістю та задоволенням під керівництвом юної майстрині виготовляли різдвяні віночки, якими прикрасять власні домівки до свята.

Театралізоване дійство «Миколай іде до нас!» відбулося в Бишкінській СБФ. Цього дня найкращі читачі книгозбірні отримали святкові подарунки від Миколая особисто.

Святкові заходи «Миколай ти до нас завітай» та «Забілів снігами гай, іде Святий Миколай» відбулися також в Бишкінській СБФ та Підопригорівській СБФ. Вікторина «Українські традиції на Святого Миколая» пройшла для юних жителів села Куданівка в міській бібліотеці №3. Бібліотекарка Катерина Венжега розповіла присутнім про історичні та народні традиції свята, провела огляд тематичної літератури, а потім запропонувала взяти участь у святковій грі-вікторині. Діти навперебій з веселощами та азартом відповідали на питання вікторини, згадували традиції свята в своїх родинах, а за свої вміння та знання всі отримали подарунки до свята Миколая.

Поділитися