У громаді вшанували учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС

У Лебединській громаді відзначили День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС.

Вранці біля пам’ятного знаку «На честь жертв наслідків аварії на ЧАЕС» зібралися представники влади та ліквідатори. Присутні поклали квіти до підніжжя пам’ятного знаку.

Артисти Лебединського відділу культури і туризму підготували для ліквідаторів-чорнобильців тематичну концертну програму.

Виконуюча обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО висловила присутнім шану і подякувала за сміливість і самовідданість тим, хто зробив вагомий внесок, навіть ціною власного життя і здоров’я, у справу подолання наслідків ядерної катастрофи.

«Майже мільйон людей різних професій, а серед них і жителі нашої громади, у квітні 1986 року рятували Україну і світ від Чорнобильської катастрофи. У житті українців цей день назавжди залишиться незагоєною раною. Тому сьогодні, коли країна-агресор погрожує світові новою ядерною небезпекою, ми, як ніхто інший, знаємо, якими жахливими і неминучими можуть бути наслідки для багатьох поколінь», – зазначила Світлана Олександрівна.

Перед присутніми виступив також голова ГО Відокремлений підрозділ Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Леонід ПЛУЖНИК.

Під час проведення заходу грамотами «За мужність і відвагу, проявлені під час ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській атомній електростанції та активну громадянську позицію» були відзначені ліквідатори громади. Нагадаємо, щорічно в Україні 14 грудня вшановують учасників ліквідації аварії на ЧАЕС. Пам’ятний день було започатковано указом Президента 10 листопада 2006 року.

Поділитися