Формування правової свідомості особистості

З метою виховання правової свідомості особистості  та  попередження вчинення правопорушень  у молодіжному середовищі 07 грудня 2022 року   начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної  установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух для старшокласників Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 7 провів профілактичну бесіду на тему: «Формування правової свідомості особистості».

Під час зустрічі начальник уповноваженого органу з питань пробації розповів здобувачам освіти про кримінальну та адміністративну відповідальність, а саме, за які вчинки, яка настає відповідальність. Поговорили також про необхідність дотримання загальноприйнятих правил та законів. Школярі задавали запитання та обговорювали відповіді, висловлюючи свої думки.

 

Проведення заходів даного формату є досить корисними та необхідними. Бо саме у шкільному віці відбувається формування особистості, і від того наскільки дитина буде обізнаною у різних сферах життя, тим більш свідомою особою вона виросте, і тим легше буде орієнтуватися в житті.

Поділитися