Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему : «Алгоритм дій у разі виявлення ознак чи фактів, що можуть вказувати на вчинення домашнього насильства»

22 листопада з метою правової освіченості суб’єктів пробації начальником Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом спільно з фахівцем Лебединського бюро правової допомоги Іриною Лєвих, була організована та проведена інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Алгоритм дій у разі виявлення ознак чи фактів, що можуть вказувати на вчинення домашнього насильства».

Метою заходу було надання роз’яснення для суб’єктів пробації, що у будь-якому випадку є декілька основних дій, які особа може вчинити, щоб захиститися від насильства.

«1 крок – негайно телефонуйте за номером «102». За фактом Вашого виклику має прибути екіпаж патрульної поліції, зафіксувати прояв домашнього насильства у будь-якій формі та вжити заходи, які передбачені законом.

2 крок – у разі, якщо Ви стали жертвою домашнього фізичного або сексуального насильства навіть якщо у Вас не має видимих ознак ушкоджень (наприклад синців чи подряпин), НЕГАЙНО вирушайте на прийом до лікаря у травмпункт, щоб своєчасно зафіксувати тілесні ушкодження і визначити ступінь їх тяжкості.

3 крок – у разі вчинення фізичного або домашнього насильства, НЕГАЙНО зверніться до районного відділення поліції для складання письмової заяви про вчинення кримінального правопорушення, до якого слід додати копію висновку судово-медичного експерта, до якого можна звернутися у разі отримання тілесних пошкоджень.

4 крок – також Ви можете скористатися правом на встановлення обмежувального припису. Що таке обмежувальний припис це – одне або кілька заходів тимчасового обмеження прав кривдника або покладання на нього обов’язків, спрямований на забезпечення безпеки постраждалої особи. Обмежувальний припис виноситься судом строком від 1 до 6 місяців (також припис може бути продовжений до 6 місяців).

5 – крок – якщо Ви потребуєте захисту та юридичної консультації то Ви можете – скористатись своїм законним правом на безоплатну правову допомогу.

По завершенню заходу присутні отримали інформаційні буклети разом з візитівками.

Поділитися