У Лебединській громаді розглядали питання гендерно-зумовленого насильства

Управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради, Лебединський центр соціальних служб за участі заступника міського голови Олени КІРЄЄВОЇ, за підтримки представництва УВКБ ООН в Україні та у партнерстві з громадською організацією «Десяте квітня», провели серію фокус груп обговорень, спрямованих на підвищення обізнаності та обговорення проблем та рішень у всьому світі, враховуючи соціально вразливі категорії населення, які стикаються з порушенням прав людини, нетерпимістю та особливо суворою дискримінацією у доступі до прийняття рішень, працевлаштування, охорони здоров’я та освіти.

У заході взяли участь представники депутатського корпусу Лебединської міської ради, фахівці Управління освіти, молоді та спорту, охорони здоров’я, Сумського районного сектору №3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області, представники місцевого самоврядування, ВП №3 (м. Лебедин) Сумського РУП ГУНП в Сумській області, особи, які опинилися в складних життєвих обставинах, внутрішньо переміщені особи, тимчасово безробітні та особи з інвалідністю.

Під час проведення фокус груп розглядалися питання проявів гендерно-обумовленого насильства у громаді та шляхи їх вирішення. Заслухали думки всіх присутніх представників, їхні пропозиції та зауваження взяли до уваги для подальшого вирішення.

Поділитися