Cтан боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку на території Лебединської громади

Саме питання стосовно стану боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку на території Лебединської міської територіальної громади за 9 місяців 2022 року було детально заслухано та обговорено під час апаратної наради під головуванням виконуючого обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО.

За інформацією начальника відділення поліції № 3 (м.Лебедин) Сумського районного управління поліції Олександра Гончарова, протягом 9 місяців 2022 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 218 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та проступки (без урахування закритих). Із загальної кількості внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань заяв і повідомлень 136 є кримінальним правопорушенням (з них 77 – по місту, 59 – у сільській місцевості) та 82 кримінальними проступками (з них 57 – по місту, 25 – у сільській місцевості).

Із загальної кількості кримінальних правопорушень: 49 – нетяжкі (22 – місто, 25 – сільська місцевість); 70 – тяжкі (41 – місто, 29 – сільська місцевість); 17 – особливо тяжкі (15 – місто, 2 – сільська місцевість).

Із них, за результатами розслідування, 83 кримінальних провадження направлено до суду з обвинувальними актами, 15 – направлено до суду з угодою про примирення, 25 – з угодою про визнання винуватості, за рештою 95 кримінальними провадженнями триває слідство.

У звітному періоді 2022 року, з числа зареєстрованих кримінальних правопорушень (без урахування закритих): встановлено збитків всього на суму 158 тис. грн., (відшкодовано на суму 155 тис. грн.), з них встановлено збитки фізичним та юридичним особам на суму 66 тис. грн., з них – відшкодовано збитків на суму 63 тис. грн.; встановлено збитків, завданих інтересам держави на суму 92 тис. грн. (з них – у сфері земельних відносин на суму 1 тис. грн.), з них відшкодовано збитків на суму 92. тис. грн. (з яких в сфері земельних відносин на суму 1 тис. грн.).

У звітному періоді 2022 року з числа зареєстрованих кримінальних проступків (без урахування закритих) встановлено збитків всього на суму 38 тис. грн. (відшкодовано на суму 38. тис. грн.).

За 9 місяців 2022 року на території Лебединської міської ради було виявлено 2753 фактів порушення адміністративного законодавства, за що громадян було притягнуто до адміністративної відповідальності, в тому числі за порушення публічної безпеки та правопорядку, правил карантину, ПДР. За порушення адміністративного законодавства сума штрафів, накладених на громадян складає 1969,858 тис. грн., з них сплачено 289,654 тис. грн.

Поділитися