Відбулася чергова 27-а сесія Лебединської міської ради

12 жовтня 2022 року відбулося пленарне засідання чергової 27-ї сесії Лебединської міської ради.

Зазначимо, що засіданню ради передувала кількаденна робота постійних депутатських комісій, на яких було розглянуто всі питання порядку денного та внесено відповідні доповнення та рекомендації.

На початку пленарного засідання депутат міської ради від політичної партії «Сила і честь» Наталія ЛОГВИНЕНКО озвучила депутатський запит щодо капітального ремонту покрівлі закладу загальної середньої освіти №1. Цей запит обранці підтримали одноголосно і передали до керівництва Лебединської міської ради для подальшого вирішення.

Під час сесії депутатами було прийнято зміни до «Програми економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2022 рік». Цими змінами, з-поміж іншого, передбачається надання фінансової підтримки комунальним підприємствам громади, а саме: «Лебединтеплоенерго», Лебединській житлово-експлуатаційній конторі, Лебединському будинкоуправлінню мікрорайону «Черемушки» та «Комбінату благоустрою».

Крім того, у сфері соціального забезпечення передбачаються кошти на компенсацію виплат за пільговий проїзд автомобільним транспортом окремих категорій громадян.

Також надлишок освітньої субвенції спрямовано на придбання двох шкільних автобусів, придбання і встановлення вікон та дверей для Ворожбянської школи, яка, до слова, найбільше постраждала від наслідків збройної агресії, та проведення поточного ремонту теплових мереж Межиріцького та Михайлівського закладів загальної середньої освіти.

На засіданні чергової сесії депутати розглянули блок земельних питань. У зв’язку з тим, що зафункціонував Держгеокадастр, стала можливою процедура передачі земельних ділянок в оренду, що сприятиме наповненню бюджету громади у складний воєнний час.

Окрім того, місцеві обранці затвердили зміни до переліку адміністративних послуг, які надає Лебединський ЦНАП. Відтепер, щоб отримати компенсацію за витрати, пов’язані з безоплатним тимчасовим розміщенням внутрішньо переміщених осіб, власникам квартир чи будинків потрібно звертатися до місцевого «Центру надання адміністративних послуг».   

Після розгляду питань порядку денного депутати заслухали відповідь начальника Управління освіти, молоді та спорту Тетяни ГРИМАЙЛО на звернення депутата від Радикальної партії  Олега ЛЯШКА Марини ГРОМЕКИ щодо проведення ремонтних робіт та стану укриття у Лебединському закладі загальної середньої освіти №1.

До того ж, обранці ухвалили рішення на наступному засіданні депутатських комісій заслухати звіт директора КП «Водоканал» Володимира ФЕДИНИ щодо діяльності підприємства з надання послуг населенню.

Обранці обговорили й інші важливі питання, зокрема, про відновлення руху комунального транспорту на території Лебединської громади.

Прийняті рішення чергової 27-ї сесії Лебединської міської ради VIII скликання будуть оприлюднені на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися