Працювала Координаційна рада з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми

29 вересня відбулося засідання Координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Лебединської міської територіальної громади.

Першочергово члени Координаційної ради підвели підсумки проведення інформаційної кампанії з протидії торгівлі людьми до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми (30 липня). Проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення міста щодо нелегальної зайнятості, трудової міграції та запобіганню потрапляння в ситуації, пов’язані з торгівлею людьми в період війни. Метою кампанії було підвищити рівень обізнаності людей про всю небезпеку, яку несе проблема торгівлі людьми. Зробити все можливе, щоб вберегти себе, своїх рідних та близьких від цього ганебного, злочинного явища. Адже ця проблема не визнає кордонів, не робить різниці між людьми, вона чудово адаптується як до бідності так і до розкоші тим більше в період вимушеної масової евакуації людей, коли всі кордони ввели спрощений режим пропуску.       

Члени Координаційної ради заслухали інформації начальника УПСЗН виконкому Лебединської міської ради Валентини Губської, фахівця Сумського районного сектору №3 філії державної установи «Центр пробації» в Сумській області Вікторії Павлішеної, т.в.о. начальника Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості Оксани Борулько.

Підводячи підсумки кампанії голова Координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Лебединської міської територіальної громади Олена Кірєєва наголосила, на необхідності проведення інформаційно-просвітницьких кампаній серед населення громади щодо протидії торгівлі людьми, та запобіганню ситуацій які призводять до торгівлі людьми та домашнього насильства зокрема час коли ведуться активні бойові дії на території України.

Наступне питання яке розглянула Координаційна рада – це питання Про роботу мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Члени Координаційної ради вислухали доповідь Кислої Наталії Олексіївни – директора Лебединського міського центру соціальних служб, керівника мобільної бригади.

Олена Кірєєва  наголосила  на ефективності взаємодії всіх суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі, та швидкого реагування мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

 Бо насильство в сім’ї є актуальною проблемою сьогодення та на жаль, необхідно констатувати, що сім’я як осередок суспільства, без підтримки держави та її інституцій, не завжди спроможна виконувати свої головні функції, зокрема, щодо забезпечення належного добробуту та виховання дітей.

Війна показала, що ґендерно зумовлене насильство є одним із найбільш стійких порушень прав людини і є щоденною загрозою життю та здоров’ю людей у всьому світі. Тому наша громада взяла на себе додаткові зобов’язання системно боротися з цим явищем.

Велику роль у подоланні цього явища відіграє діалог із населенням і те, наскільки наше суспільство готове говорити і не ігнорувати тему домашнього насильства.

Підвели підсумки роботи за ІІІ квартал  2022 року  та затвердили план роботи Координаційної ради з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми Лебединської міської територіальної громади на ІV квартал 2022 року.

Поділитися