Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Алгоритм дій при повітряній тривозі»

19 вересня з метою правової освіченості суб’єктів пробації начальником Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом спільно з фахівцем Лебединського бюро правової допомоги Іриною Лєвих, була організована та проведена інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Алгоритм дій при повітряній тривозі».

Метою заходу було надати роз’яснення для суб’єктів пробації, що через військове вторгнення російської федерації, в Україні введений воєнний стан, тривають бойові дії та лунають сирени повітряної тривоги. Тому важливо не забувати, як поводитися в екстреній ситуації та відразу йти до укриття, оскільки це може врятувати життя.

Хронологія дій, якщо почули сирену, перебуваючи вдома:

  • ввімкнути телевізор чи радіоприймач і уважно прослухати інформацію про характер тривоги;
  • за можливості попередити сусідів і одиноких людей, що мешкають поруч;
  • швидко одягнутися та одягнути дітей, перевірити наявність пришитих з внутрішньої сторони одягу у дітей дошкільного віку нашивок, на яких зазначено: прізвище, ім’я, по батькові, адреса, вік, номери телефонів батьків;
  • закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади, перекрити газ, загасити печі, вимкнути світло (рубильник тощо);
  • взяти «тривожну валізу» та найкоротшим шляхом прямувати до найближчої захисної споруди чи укриття.

«Що робити, якщо почули сирени, перебуваючи на вулиці, магазині чи інших громадських місцях? Потрібно без паніки вислухати вказівки адміністрації громадського місця та діяти відповідно до них. Швидко зайняти місце у захисній споруді (сховищі, підвальному приміщенні). Ні в якому разі не можна після сигналу «Повітряна тривога» залишатися в будинках, особливо на верхніх поверхах. Після завершення повітряної тривоги влада сповіщає про її відміну, після цього можна виходити з укриття та повертатися до звичних справ», – нагадала присутнім Ірина Лєвих.

«Вже традиційні зустрічі з фахівцями бюро безоплатної правової допомоги є досить корисними. На кожній зустрічі юристи розповідають нову корисну та актуальну інформацію, яку не завадить знати кожному громадянину, задля захисту себе та своїх прав» – підсумував начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух. По завершенню заходу в присутнім були надані інформаційні буклети та візитівки з контактними даними бюро та графіком роботи.

Поділитися