Працювала комісія з питань захисту прав дитини

Під час чергового робочого засідання комісії з питань захисту прав дитини її членами було розглянуто низку важливих питань.

Першочергово члени комісії розглянули питання стосовно доцільності продовження перебування дитини у сім’ї патронатного вихователя. З’ясувавши всі деталі справи, члени комісії прийняли відповідне рішення.

Наступним комісія розглянула питання стосовно припинення функціонування прийомної сім’ї. Після вивчення усіх деталей комісія прийняла схвальне рішення.

Розглянуто було і питання про ситуацію, що склалася у одній з родин. Після деталізованого обговорення обставин, які склалися, члени комісії прийняли відповідні рішення, спрямовані виключно на забезпечення захисту прав дітей.

Також під час роботи комісії було повторно розглянуто клопотання одного із навчальних закладів стосовно надання дозволу на відрахування з навчального закладу неповнолітнього. Членами комісії було прийнято рішення стосовно відрахування за умови подальшого обов’язкового зарахування неповнолітнього до іншого навчального закладу.

Розглядалося під час комісії питання про звільнення опікуна від виконання своїх обов’язків. Після того, як комісією було заслухано запрошених та обговорено ситуацією, яка склалася, було вирішено увільнити опікуна від виконання своїх обов’язків.

Було детально обговорено та прийнято відповідні рішення стосовно питання доцільності позбавлення батьківських прав відносно дитини.

Розглянули члени комісії і два питання, що стосувалися вчинення правочинів, а також три питання порядку денного стосовно клопотань Лебединського міського центру соціальних служб щодо постановки або зняття із соціального супроводу сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах.

Поділитися