Зростання захворюваності на COVID-19 не зупиняється

За період з 12.09.2022 по 18.09.2022 по Лебединській територіальній громаді зареєстровано подальше зростання кількості хворих – 151 випадок, з них – 25 дітей до 17 років.

Зросла кількість хворих за минулий тиждень і в інших територіальних громадах області, а саме: в Тростянецькій – 145 хворих, Конотопській – 146, Білопільській громаді – 87, Роменській міській ТГ – 157 хворих.

По Сумській області за тиждень зареєстровано 3755 хворих на COVID-19. Зареєстровано також і троє померлих від цієї хвороби, в тому числі 1 – по місту Суми.

Не слід забувати, що в 2020-2021 роках стрімке зростання кількості хворих на COVID-19 відмічалось саме з початку вересня, що в черговий раз підтверджує сезонність цієї хвороби.

Найбільш дієвим способом профілактики цієї хвороби є вакцинація, тому всіх, хто не вакцинований, в черговий раз невідкладно прошу звернутись до сімейних лікарів і вакцинуватися від цієї небезпечної хвороби. Звертаюсь також до керівників закладів, установ і підприємств нашої громади свій робочий день розпочинати з уточнення кількості осіб, хворих на коронавірусну хворобу та кількості щеплених проти цієї хвороби. Не забувайте, що COVID-19 третій рік є актуальним питанням громадського здоров’я не тільки в Україні.

Дотримуйтесь правил особистої гігієни, бережіть себе в цей складний час і тоді все буде добре!

Лікар-епідеміолог Лебединського відділення ДУ «Сумський ОЦКПХ МОЗ» Микола ЧЕРНИЧКО

Поділитися