Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему:«Спалювання сухостою під час воєнного стану»

5 вересня з метою правової освіченості суб’єктів пробації начальником Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолієм Глухом спільно із фахівцем Лебединського бюро правової допомоги Іриною Лєвих була організована та проведена інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Спалювання сухостою під час воєнного стану».

Метою заходу було надання роз’яснення для суб’єктів пробації стосовно того, яка ж відповідальність настає за підпал сухостою під час воєнного стану.

«Вже всім давно відомо, що вогонь та дим шкодить навколишньому середовищу, знищує усе живе, вбиває родючість ґрунтів перед посівною, забруднює повітря, а під час воєнного стану — лякає та відвертає увагу служби безпеки України. І тому в цей нелегкий для країни час паліїв вирішили прирівнювати до диверсантів через те, що під час воєнного стану такі дії становлять додаткову небезпеку. Зокрема, відволікають рятувальників від гасіння більш масштабних пожеж, які виникають внаслідок боїв з ворогами», – повідомила присутнім юрист бюро правової допомоги Ірина Лєвих. «Зустрічі такого формату є досить корисними, тому що вони дають можливість суб’єктам пробації отримати безкоштовну правову допомогу» – підсумував начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух.

Поділитися